Awie anggap penghargaan besar dianugerahkan Datuk

PETALING JAYA – Penyanyi terkenal Awie menyifatkan penganugerahan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) membawa gelaran Datuk yang diterimanya satu penghargaan besar sepanjang 31 tahun pembabitannya dalam bidang seni.

Awie atau Ahmad Azhar Othman, 48, berkata, ia juga hadiah bermakna bersempena perkahwinannya bersama Sharifah Ladyana Syed Shamsuddin pada 7 Oktober tahun lalu.

“Sepanjang 31 tahun saya bergelar anak seni banyak kenangan manis dan pahit untuk berada pada tahap sekarang.

“Alhamdulillah penganugerahan ini saya anggap sebagai penghargaan kepada anak seni selain rezeki dan hadiah selepas berkahwin,” katanya.

Awie menerima penganugerahan itu sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah Sultan Abu Bakar yang ke-86 berlangsung di Istana Pahang, Kuala Lumpur.

Awie menyifatkan penganugerahan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) membawa gelaran Datuk yang diterimanya sebagai satu penghargaan besar.
Awie menyifatkan penganugerahan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) membawa gelaran Datuk yang diterimanya sebagai satu penghargaan besar.

Dalam pada itu, Awie berkata, bersempena kedatangan 2017 dia berharap penganugerahan tersebut dapat memberinya lebih semangat untuk terus bekerja keras pada masa hadapan.

“Saya masih orang yang sama seperti yang anda kenali dan penganugerahan ini tidak mengubah apa-apa.

“Bagaimanapun dengan kedatangan tahun baru ini sudah tentu ia turut menaikkan semangat saya untuk terus memberikan yang terbaik buat semua peminat,” ujarnya.

Sementara itu, Awie turut memberitahu beliau akan menerima satu lagi anugerah iaitu Tokoh NGO Islam daripada Tengku Mahkota Kelantan yang akan diadakan pada 14 Januari ini.