Thursday, October 5, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Bagnaia terbabit kemalangan ngeri, dilaporkan stabil

  MONTMELO, SEPANYOL, 4 SEPT — Pendahulu mata MotoGP, Francesco Bagnaia terselamat daripada kecederaan teruk selepas kemalangan dramatik semasa Grand Prix Catalunya kelmarin, kata pasukannya.

  Juara dunia bertahan itu terpelanting dari motosikalnya semasa kemalangan pada pusingan pembukaan dan motosikal lain menggilis kakinya semasa dia terbaring di trek.

  Dia telah dibawa ke hospital, dan pasukan Ducati berkata bahawa dia mengalami pelbagai kontusi tetapi tiada patah tulang.

  “Nasib baik (Bagnaia) tidak patah apa-apa. Hanya sedikit kesakitan,” kata pengurus pasukan Ducati, Davide Tardozzi di X, yang sebelum ini dikenali sebagai Twitter, bersama-sama gambar penunggangnya memberikan isyarat ‘tanda bagus’.

  Sejurus sebelum Bagnaia terjatuh, rakan sepasukannya, Enea Bastianini cedera dalam satu lagi kemalangan antara beberapa pelumba. Bastian ini mengalami keretakan di buku lali kaki kiri dan patah di tangan kirinya, kata Ducati.

  Aleix Espargaro memenangi perlumbaan tersebut di hadapan penonton tuan rumah.

  Bagnaia mendahului keseluruhan dengan 260 mata, mendahului Jorge Martin dengan 210. – AP

  Ambulans yang membawa Bagnaia tiba di pusat perubatan selepas dia terlibat dalam kemalangan semasa pusingan pertama perlumbaan Grand Prix MotoGP di litar lumba Catalunya di Montmelo, Sepanyol, kelmarin. – AP

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Iran ketatkan kawalan ke atas sekolah antarabangsa

  TEHRAN, 4 OKT - Ia merupakan permulaan penggal baharu di Iran tetapi tahun ini ia menyayat hati bagi pelajar di sekolah antarabangsa selepas keputusan...