Thursday, December 7, 2023
23.5 C
Brunei

  -

  Bayern harapkan kemenangan

  BERLIN, 29 SEPT – Sejarah kejayaan Bayern Munich dalam bola sepak Jerman sering kali melihat istilah krisis digunakan apabila tercicir mata liga, tetapi dengan pasukan itu menduduki tempat kelima dalam Bundesliga selepas tujuh perlawanan, tidak diragui lagi bahawa semuanya tidak berjalan lancar.

  Bayern menerima kunjungan Bayer Leverkusen pada malam Jumaat tanpa kemenangan sejak pertengahan Ogos, kedudukan yang asing bagi kelab yang bersaing untuk merebut 11 kejuaraan liga berturut-turut.

  Pergelutan Bayern dicerminkan oleh Sadio Mane yang gagal menyerlah, dengan ketibaan pada musim panas tanpa jaringan dalam lima perlawanan selepas menjaringkan lima gol dalam enam perlawanan pembukaannya.

  Pengarah Sukan Hasan Salihamidzic telah menyokong ketibaan musim panas untuk menghidupkan semula prestasi awal musimnya, berkata bekas penyerang Liverpool itu ‘memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri dengan Bundesliga’.

  “Saya tahu bagaimana rasanya tiba sebagai pendatang baharu dalam pasukan, di negara lain, bandar lain, budaya bola sepak yang sedikit berbeza,” kata Salihamidzic, yang berpindah dari Bosnia untuk bermain dalam skuad Hamburg ketika berusia 15 tahun,” katanya kepada Sportbild Jerman.

  “Sadio sedang menjalani proses ini, segala-galanya akan menjadi lebih biasa baginya tidak lama lagi dan kami akan melihatnya di atas padang tidak lama lagi.”

  Presiden Bayern, Herbert Hainer berjanji pada Rabu ‘kita akan melihat pasukan yang berbeza pada Jumaat dan pasukan yang menang juga’, berkata pasukannya ‘akan
  mengorak langkah ke hadapan’ menentang Leverkusen.

  Lawan Munich pada Jumaat juga akan melalui masa yang sukar, dengan pelawat hanya memenangi satu daripada tujuh perlawanan untuk memulakan musim untuk menduduki tempat ke-15 bersama dengan penyingkiran awal di Piala Jerman. – AFP

  Aksi Sadio Mane (kiri) dan pemain Augsburg Andre Hahn (kanan) mencabar bola semasa perlawanan bola sepak Bundesliga Jerman antara FC Augsburg dan FC Bayern Munich di Augsburg, Jerman, 17 September 2022. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...