Monday, March 27, 2023
21.7 C
Brunei

-

Bekas juara F1 sertai perlumbaan NASCAR

AUSTIN, TEXAS, 10 MAC – Jenson Button akan membuat penampilan sulungnya di NASCAR akhir bulan ini di Circuit of the Americas, yang pertama daripada tiga perlumbaan Siri Piala yang dijadualkan untuk bekas juara dunia Formula Satu itu.

Button menurunkan dua bekas juara F1 untuk perlumbaan yang dijadual pada 26 Mac di trek jalan di Austin, Texas. Kimi Raikkonen mengumumkan Rabu lalu dia akan berlumba di sana untuk Trackhouse Racing.

“Dua juara dunia F1 dalam perlumbaan NASCAR. Siapa yang pernah meramalkan itu?”

Button memberitahu The Associated Press. “Ramai orang fikir saya gila untuk melakukan ini kerana ia sangat berbeza, tetapi itulah sebabnya saya suka cabarannya. Bagi saya, ia bukan tentang seberapa pantas kereta itu, ia tentang sejauh mana perlumbaan itu boleh dilakukan,” jelasnya.

“Dalam Siri Piala, perlumbaan itu sangat hebat. Ia pastinya akan menjadi kejutan kepada sistem, tetapi boleh dikatakan, dan diharapkan ia dapat membantu saya menjadi lebih berdaya saing di kemudian hari,” tambahnya. – AP

Pemandu Britain, Jenson Button semasa perlumbaan Le Mans 24 jam ke-86, di Le Mans, barat Perancis. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -