Wednesday, December 7, 2022
31.3 C
Brunei

-

Bekas pemain tengah City Delph bersara

LONDON, 28 SEPT – Bekas pemain tengah Manchester City dan England, Fabian Delph telah mengumumkan persaraannya pada Selasa.

Delph mencatat 204 penampilan di Liga Perdana untuk City, Everton, Aston Villa dan Leeds.

Pemain berusia 32 tahun itu memenangi dua gelaran Liga Perdana selama empat tahun bersama City antara 2015 dan 2019.

Dia juga muncul dalam perlawanan akhir Piala FA dan Piala Liga bersama Villa, menamatkan saingan sebagai naib juara untuk kedua-dua perlawanan.

Delph, yang bermain 20 kali untuk England, meninggalkan City untuk menyertai Everton tiga tahun lalu tetapi kecederaan membatasnya kepada hanya 21 penampilan dalam semua pertandingan sepanjang dua musim lalu.

Kontraknya dengan Everton tamat pada penghujung musim lalu dan dia telah memilih untuk menggantung kasutnya selepas gagal mencari pasukan baharu.

“Jadi hari ini saya mengumumkan persaraan saya tanpa apa-apa selain kegembiraan dan kesyukuran atas apa yang diberikan oleh permainan indah ini kepada saya,” tulisnya di Instagram.

“Pujian diberikan kepada keluarga, rakan, pemain dan kakitangan saya dari kelab-kelab hebat bahawa saya cukup bernasib baik untuk mewakili pasukan serta sokongan yang saya peroleh daripada peminat,” tambahnya. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Penghormatan buat Jiang Zemin

BEIJING, 6 DIS – Siren kedengaran di seluruh China hari ini ketika Parti Komunis mengadakan perkabungan bekas pemimpin, Jiang Zemin, memberi penghormatan kepadanya sebagai...
- Advertisment -