Bielsa lanjut kontrak setahun bersama Leeds

LONDON, 11 SEPT – Leeds mengesahkan bahawa pengurus Marcelo Bielsa menandatangani perjanjian satu tahun hari ini menjelang perlawanan pertama Liga Perdana Inggeris (EPL) kelab setelah 16 tahun.

“Leeds United dengan berbesar hati mengesahkan Marcelo Bielsa telah menandatangani perjanjian satu tahun dengan kelab untuk kekal sebagai ketua jurulatih untuk musim 2020/21,” kata Leeds dalam satu kenyataan.

Setelah memimpin Leeds kembali ke EPL, pasukan Bielsa menghadapi tugas yang menakutkan untuk memulakan kempen EPL mereka apabila menentang juara Liverpool esok.

Pemain Argentina itu memiliki sejarah menarik diri awal dalam kempen setelah meninggalkan Marseille hanya satu perlawanan di musim 2015/16 dan hanya bertahan dua hari bertugas di Lazio setahun kemudian.

Namun, dia meredakan kerisauan peminat Leeds semalam dengan melahirkan niatnya untuk tetap berada di Elland Road untuk musim seterusnya.

“Saya akan bekerja musim depan dengan Leeds United,” katanya. “Semuanya telah diselesaikan dan sudah pasti saya akan berada di sini musim depan.” – AFP