Billie Eilish jadi mangsa body shaming

Bila sebut nama penyanyi Billie Eilish, sudah tentu orang ramai akan teringat dengan gaya unik dan luar biasa beliau. Tidak seperti kebanyakan gadis yang suka berpakaian cantik dan feminin, Billie boleh dikatakan mempunyai gaya yang unik yang membuatnya kelihatan lebih menarik.

Bercakap tentang gaya, Billie memiliki penampilan khasnya, di mana Billie sering muncul dengan pakaian besar yang menyembunyikan bentuk tubuhnya. Tidak hanya itu, Billie juga sering memakai warna terang yang menarik perhatian.

Tetapi baru-baru ini, Billie berjaya mencuri perhatian kerana tidak memakai baju yang besar. Kali ini Billie muncul dengan memakai singlet warna kelabu sehingga menampakkan bentuk tubuhnya yang sebenar.

Gambar Billie telah tersebar di media sosial, dan di mana dalam gambar tersebut Billie hanya memakai seluar pendek, sandal Yeezy, dan stokin Gucci. Billie juga nampaknya tidak memakai alat solek.

Dipetik dari Insider, kerana gambar ini, Billie tiba-tiba menjadi topik hangat di media sosial. Malah Billie menjadi sasaran untuk body shaming. Sebilangan besar mengejek tubuh Billie yang dianggap terlalu besar untuk seorang gadis berusia 18 tahun.

Malah ada yang mengatakan Billie kelihatan gemuk dan kelihatan seperti ibu berusia 30an. Memang itu body shaming!.– Agensi

Billie Eilish menjadi mangsa body shaming setelah gambarnya baru-baru ini tersebar di media sosial. – Agensi