Wednesday, September 28, 2022
32.3 C
Brunei

Black Arrows 1 juara Kejohanan Sofbol Fastpitch Asaad

-

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 11 SEPT – Black Arrows 1 muncul juara dalam kategori lelaki Kejohanan Sofbol Fastpitch Asaad 2022 selepas menewaskan naib juara Gunners 6-1 pada perlawanan akhir di Arena Sofbol Kompleks Sukan Jerudong baru-baru ini.

Pasukan Honeybees dari Miri, Sarawak menjuarai kategori wanita selepas mencatat kemenangan 10-3 ke atas Divas pada perlawanan akhir.

PLK Zombies dan Black Arrows Diamond masing-masing menduduki tempat ketiga dalam kategori lelaki dan wanita.

Penyampaian hadiah disempurnakan oleh Setiausaha Tetap (Kesukanan) di Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan, Pengiran Mohd Amirrizal bin Pengiran Haji Mahmud.

Setiap pemain juga diberikan anugerah individu sebagai pengiktirafan atas persembahan cemerlang mereka.

Mohd Afnan Bai dari Black Arrows merangkul anugerah Pemain Paling Bernilai dan Pelempar Bola Terbaik, dengan Haifa Chin binti Ishak dari Honeybees merangkul anugerah Pemain Paling Bernilai, Pelempar Bola Terbaik dan Pemukul Terbaik.

Haji Sofian bin Haji Hamdan dari pasukan Kamikaze membawa pulang anugerah Pemukul Terbaik untuk lelaki manakala Dexter Poh dari Black Arrows 2 menerima Anugerah Rookie Terbaik untuk lelaki.

Turut hadir ialah Presiden Persatuan Sofbol dan Besbol Amatur Brunei (BASBA) Yang Dimuliakan Pehin Orang Kaya Lela Pahlawan Mejar Jeneral (B) Dato Paduka Seri Haji Mohd Jaafar bin Haji Abdul Aziz.

Sebanyak sembilan pasukan mengambil bahagian dalam kejohanan dianjurkan oleh Black Arrows tersebut termasuk dua pasukan dari Miri, Sarawak yang diadakan selama empat hari, bermula Khamis lalu.

Presiden BASBA bergambar ramai bersama para pemenang di Kejohanan Sofbol Fastpitch Asaad 2022 di Arena Sofbol Kompleks Sukan Jerudong baru-baru ini. – Gambas serahan AJK Kejohanan Sofbol Fastpitch Asaad.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Jepun beri penghormatan kepada Abe

TOKYO, 27 SEPT – Rakyat Jepun dan perwakilan asing memberikan penghormatan terakhir kepada bekas perdana menteri Shinzo Abe pada majlis pengebumian negara mengundang kontroversi...

Dibunuh hanya kerana salah eja

- Advertisment -