Tuesday, March 21, 2023
21.6 C
Brunei

-

Bucks tundukkan Trail Blazers

PORTLAND, OREgon, 7 FEB – Brook Lopez menjaringkan 27 mata sekali gus mencetak lapan kemenangan berturut-turut Milwaukee Bucks dengan kemenangan 127-108 ke atas Portland Trail Blazers semalam.

Giannis Antetokounmpo mencatat 24 mata dan 13 rebound ketika Bucks mendahului perlawanan, melebarkan kelebihan mereka kepada 26 mata pada separuh masa kedua.

Lopez, yang mencatatkan sembilan rebound, mendahului semua penjaring dengan 17 mata pada separuh masa dan Milwaukee mendahului 58-48. Dia melakukan 3-pointer dengan baki 10:41 pada suku ketiga yang memberikannya 15,000 mata sepanjang kerjaya.

Damian Lillard mengetuai Blazers dengan 28 mata. Antetokounmpo dan Lillard telah dipilih sebagai pemain terbaik mingguan NBA.

Lillard memperolehi 38.3 mata dan 6.8 assist minggu lalu manakala Antetokounmpo menjaringkan 41 mata dan 17.3 rebound.

Reaksi Giannis Antetokounmpo (34) semasa separuh masa kedua permainan bola keranjang NBA di Portland, Oregon. – AP

Antetokounmpo bermain walaupun mengalami kecederaan pada lutut kanan. MVP liga dua kali itu mencatat triple-double dengan 35 mata, 15 rebound dan 11 assist pada Sabtu lalu untuk membawa kemenangan kepada Bucks 123-115 ke atas Miami.

Sementara itu, Portland bangkit daripada kekalahan 129-121 di Chicago pada Sabtu yang menamatkan rentetan kemenangan tiga perlawanan.

Dengan ketiadaan Jusuf Nurkic kerana kecederaan kaki kiri, Blazers bergelut menentang Bucks yang lebih hebat.

Milwaukee mendahului sebanyak 15 gol pada separuh masa pertama, tetapi Lillard menjaringkan tiga mata dari kira-kira dua kaki di dalam garisan separuh gelanggang yang menggegarkan arena dengan sorakan penonton tuan rumah.

Bucks menamatkan tempoh ketiga dengan rekod 22-8 untuk mendahului 95-71.

Portland hanya membuat sembilan daripada 36 percubaan dari jarak 3-pointer. – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Paras oksigen kurang punca jutaan ikan mati

CANBERRA, AUSTRALIA, 19 MAC – Berjuta-juta ikan telah mati dihanyutkan di tenggara Australia dalam kematian yang menurut pihak berkuasa dan saintis berpunca daripada paras...
- Advertisment -