Wednesday, June 7, 2023
34 C
Brunei

  -

  Cavaliers berjaya benam Brooklyn

  LOS ANGELES, 22 MAC – Donovan Mitchell menjaringkan 31 mata ketika Cleveland Cavaliers menewaskan Brooklyn Nets 115-109 semalam, sekali gus membolehkan Philadelphia 76ers beraksi di perlawanan tamat musim.

  Mitchell menjaringkan 10 daripada 22 jaringan semasa perlawanan, termasuk lima jaringan tiga mata, manakala Caris LeVert menambah 18 mata dari bangku simpanan menentang bekas pasukannya ketika Cleveland memperbaiki rekod mereka kepada 46-28 untuk mengukuhkan kedudukan mereka di tempat keempat dalam Eastern Conference.

  Kemenangan Cleveland memastikan Sixers yang menduduki tempat ketiga menjadi pasukan terbaharu yang melangkah ke separuh akhir musim, walaupun mereka tidak bermain semalam.

  Walaupun Cleveland belum dapat menjamin kedudukan mereka, ia sukar untuk mereka tidak melayakkan ke saingan tamat musim keculi terjadi kejatuhan momentum dalam minggu-minggu terakhir musim ini.

  Perlawanan semalam mungkin menjadi pratinjau untuk acara separuh akhir musim, dengan Brooklyn masih menduduki tempat keenam dalam Eastern Conference.

  Mereka memulakan perlawanan dengan baik menentang Cleveland, yang membawa kemenangan mata 30-23 ke suku kedua sebelum menyumbang kepada 71-48 mata pada dua suku seterusnya di akhir perlawanan, walaupun mereka berjaya mengurangkan defisit menjadi satu digit pada peringkat akhir.

  Day’Ron Sharpe memimpin mata pasukan Brooklyn dengan 20 mata, sementara Spencer Dinwiddie memperoleh 19 mata dengan 11 assist dan lima rebound.

  Jurulatih Cleaveland, tidak berpuas hati kerana pasukannya kurang menyerlah pada minit terakhir suku keempat perlawanan itu. – AFP

  Aksi Donovan Mitchell semasa separuh masa pertama perlawanan bola keranjang NBA, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  NZ ambil tindakan penggunaan vape

  WELLINGTON, 6 JUN - New Zealand akan mengambil tindakan tegas terhadap penggunaan vape atau rokok elektronik untuk melindungi golongan mudanya, umum Menteri Kesihatan Ayesha...
  - Advertisment -