Friday, March 24, 2023
23.9 C
Brunei

-

Chicago berjaya benam Clippers

CHICAGO, 1 APRIL – DeRozan menjaringkan 50 mata tertinggi dan Chicago bangkit untuk menewaskan Los Angeles Clippers dengan keputusan 135-130 dalam masa tambahan, malam kelmarin.

DeRozan menamatkan saingan dua mata dalam kariernya. Pemain All-Star lima kali tersebut menjaringkan 17 mata pada suku keempat perlawanan dan menebus kesilapannya yang tersasar dengan menjaringkan 10 mata lagi dalam masa tambahan.

“Rasanya seperti bom meletup di dalam kepala saya,” katanya. “Hanya kecewa dengan diri saya sendiri.”

Dia mengetepikan lontaran percuma yang terlepas dan membantu Bulls bangkit dengan kemenangan selepas ketinggalan 16 mata dalam suku ketiga perlawanan.

Chicago, yang mendahului di Eastern Conference untuk sebahagian besar musim berkenaan, mendahului separuh perlawanan berbanding Toronto yang menduduki tempat keenam dengan baki lima perlawanan.

Billy Donovan (kanan) bercakap dengan DeRozan semasa separuh masa kedua perlawanan NBA menentang Los Angeles Clippers di Chicago. – AP

The Bulls cuba untuk kekal dalam kedudukan enam teratas untuk mengelakkan pusingan play-off di akhir musim tersebut.

Nikola Vucevic menambah 22 mata dan 15 rebound. Zach LaVine menjaringkan 21 mata ketika Bulls menang buat kali ketiga dalam empat perlawanan.

Reggie Jackson memimpin Los Angeles dengan 34 mata.

Paul George menjaringkan 22 mata dalam perlawanan kedua selepas tidak beraksi selama tiga bulan kerana ligamen ulnar collateral yang koyak di siku kanannya. Dia bermain selama 32 minit dan diketepikan pada masa tambahan.

Marcus Morris Sr menambah 20 mata dan Nicolas Batum menjaringkan 17 mata tetapi Clippers yang berada di kedudukan kelapan di West Conference telah tewas buat kali keenam dalam tujuh perlawanan.

Jurulatih Clippers, Tyronn Lue menyedari perbezaan dalam pertahanan Bulls ketika Chicago mulai bangkit.

“Mereka meningkatkan intensiti pertahanan mereka,” katanya. “Saya fikir mereka melakukan kerja yang baik menerusi usaha tersebut.

Kami telah melakukan beberapa hantaran yang teruk, saya fikir semasa tempoh tersebut dan bukannya terus beraksi seperti mana kami bermain pada lazimnya.” – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S, Jepun tingkat kerjasama

TOKYO, 23 MAC - Jepun dan Korea Selatan hampir serentak menarik tuntutan eksport mereka terhadap satu sama lain sebagai tanda terbaharu hubungan yang bertambah...
- Advertisment -