Thursday, June 1, 2023
34.6 C
Brunei

  -

  China, Kemboja adakan latihan maritim

  BEIJING, 20 MAC – Kapal Jinggangshan Tentera Laut China tiba di perairan Kemboja untuk menyertai latihan bersama Golden Dragon 2023 China-Kemboja, kelmarin.

  Menurut pelan latihan bersama, kapal Jinggangshan dan bot peronda Tentera Laut Diraja Kemboja Nombor 1311 dan Nombor 1134 akan berkomunikasi melalui komunikasi tanpa wayar VHF dan komunikasi itu dipindahkan dari saluran awam ke saluran khas.

  Kapal kedua-dua pihak kemudiannya bekerjasama untuk melakukan transformasi formasi berpandukan kapal Jinggangshan.

  Ia termasuk pembentukan mendatar tunggal, pembentukan tiang tunggal dan pembentukan penutup dengan teratur mengikut laluan serta kelajuan yang telah ditetapkan, selain menyelesaikan latih tubi transformasi formasi.

  Sekitar pukul 8:20 pagi, kapal China Jinggangshan berpisah dari bot-bot peronda Kemboja, sekali gus menandakan latihan maritim bersama itu berakhir dengan jayanya, sebelum kapal Jinggangshan berlabuh di pelabuhan Sihanoukville, Kemboja. Untuk rekod, ini merupakan antara latihan maritim pertama yang dijalankan oleh tentera China dan Kemboja. – Bernama

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Budak 3 tahun maut ditikam di Australia

  SYDNEY, 1 JUN - Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut dan seorang lelaki berusia 45 tahun kritikal akibat ditikam dalam kejadian yang berlaku...
  - Advertisment -