Thursday, October 5, 2023
23.8 C
Brunei

  -

  Chung Hwa, Maktab Duli juara Kluster 1

  Oleh Mohamad Asyramisyanie

   

  BANDAR SERI BEGAWAN, 30 Ogos – Pasukan Sekolah Menengah Chung Hwa dan Maktab Duli Pengiran Muda Al-Muhtadee Billah muncul juara dalam Kejohanan Bola Jaring Sekolah-sekolah Menengah dan Maktab-maktab Kluster 1 hari ini.

  Pasukan Chung Hwa menjuarai Kategori B bagi pelajar bawah 15 tahun apabila menewaskan Pasukan Sekolah Menengah Sultan Hassan Bangar Temburong dengan mata 18-17.

  Sementara itu dalam Kategori C bagi pelajar bawah 18 tahun pula dimenangi oleh Maktab Duli Pengiran Muda Al-Muhtadee Billah apabila berjaya menumpaskan pasukan dari Sekolah Tinggi Perempuan Raja Isteri dengan mata 21-11.

  Hadir selaku tetamu kehormat, dan menyempurnakan penyampaian hadiah kepada pasukan yang menang ialah Timbalan Pengetua Akademik, Dayang Norahtina Seriyati binti Haji Omar.

  Tetamu kehormat bergambar ramai bersama pemenang tempat pertama, kedua dan ketiga bagi Kategori C. – Gambar oleh Khairil Hassan

  Tempat ketiga bagi Kategori B disandang oleh Pasukan Sekolah Tinggi Perempuan Raja Isteri apabila membelasah Pasukan Sekolah Menengah Katok dengan jaringan 15-1. Manakala tempat ketiga bagi Kategori C pula disandang oleh pasukan dari Sekolah Menengah Katok apabila menumpaskan Pasukan Sekolah Ugama Arab Menengah Perempuan Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha dengan mata 18-4. Muncul pemain terbaik Kategori B ialah Patricia Chan Xiao Mei yang bermain di posisi penjaring gol dari Sekolah Menengah Chung Hwa BSB. Sementara itu pemain terbaik dalam Kategori C disandang pemain tengah Maktab Duli Pengiran Muda Al-Muhtadee Billah, Angeline Sii Yeng Ping.

  Kejohanan tahunan anjuran Jabatan Pembangunan Ko-kurikulum ini dikendalikan oleh Sekolah Menengah Katok dan diadakan di Dewan Serba Guna, Kompleks Sukan Negara Hassanal Bolkiah, Berakas.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di Taiwan

  TAIPEI, 4 OKT - Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di beberapa bahagian di Taiwan pada hari ini ketika pulau itu bersiap sedia menghadapi angin...