Thursday, September 28, 2023
25.9 C
Brunei

  -

  Conte bengang dikaitkan dengan Juventus

  LONDON, 30 SEPT – Pengurus Tottenham Antonio Conte pada Khamis mengecam dakwaan ‘kurang rasa hormat’ bahawa dia akan meninggalkan kelab Liga Perdana itu untuk menyertai semula Juventus.

  Conte telah dikaitkan dengan perpindahan ke Juventus selepas permulaan buruk kelab Serie A itu pada musim ini.

  Kontrak Conte di Tottenham akan tamat pada penghujung musim ini, mempunyai hubungan rapat dengan Juve selepas memenangi gelaran di Turin sebagai pemain dan pengurus.

  Namun di sebalik laporan, Massimiliano Allegri mungkin dipecat selepas Juventus hanya memenangi dua daripada tujuh perlawanan Serie A pertama mereka, Conte bertegas dia kekal komited dengan Spurs.

  “Saya rasa ia tidak menghormati jurulatih Juventus dan tidak menghormati saya bekerja untuk Tottenham,” kata Conte kepada pemberita.

  “Kami baru sahaja memulakan musim. Banyak kali saya bercakap mengenai topik ini dan saya sentiasa berkata saya gembira dan menikmati masa saya bersama Tottenham.

  Kemudian kami mempunyai sepanjang musim untuk mencari penyelesaian terbaik untuk kelab dan untuk saya.

  “Pastinya, saya menikmati masa bekerja untuk Tottenham. Saya mempunyai hubungan yang baik dengan pemiliknya. Saya tidak nampak masalah untuk masa depan.

  “Saya tidak mahu pada masa depan mendengar seseorang bercakap mengenai perkara ini kerana ia tidak menghormati jurulatih lain dan kepada saya.” – AFP

  Reaksi Antonio Conte (kanan) memberi arahan semasa perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris antara Tottenham Hotspur dan Leicester City di Stadium Tottenham Hotspur, di London pada 17 September 2022. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Kim gesa pengeluaran senjata nuklear lebih besar

  PYONGYANG, 28 SEPT - Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un menggesa peningkatan eksponen dalam pengeluaran senjata nuklear dan agar negaranya memainkan peranan yang lebih...