COVID 19: Tiada kes baharu dilaporkan

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 JULAI – Negara Brunei Darussalam terus mencatatkan sifar kes baru jangkitan COVID-19 dan jumlah keseluruhan kes di negara ini kekal pada 141 orang dengan jumlah kes yang sembuh kekal pada 138 orang dan tiga kematian.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan, di sini, hari ini, mengenai situasi terkini jangkitan COVID-19 di Negara Brunei Darussalam, jumlah mereka yang sedang menjalani pengasingan diri mandatori ialah seramai 452 orang dan jumlah mereka yang telah menamatkan pengasingan diri mandatori sejak Mac 2020 ialah seramai 3,284 orang.

Sementara itu, dalam tempoh 24 jam yang lalu, sebanyak 381 sampel telah diuji bagi virus SARS-CoV-2 yang membawa jumlah keseluruhan ujian makmal dijalankan sejak Januari 2020 kepada 35,245 ujian.

Bagi orang ramai yang ingin mendapatkan maklumat lanjut dan perkembangan terkini, mereka boleh melayari laman sesawang Kementerian Kesihatan, www.moh.gov.bn atau menghubungi Talian Nasihat Kesihatan 148 atau melalui aplikasi healthinfo.gov.bn.