Curry, Embiid pimpin Sixers tumbangkan Bulls

LOS ANGELES, 4 NOV – Seth Curry dan Joel Embiid memimpin pasukan mereka apabila Philadelphia 76ers yang kehabisan tenaga memberikan kekalahan kedua musim ini kepada Chicago Bulls kelmarin.

Sixers, yang kehilangan pemain bintang, Ben Simmons serta Danny Green dan Tobias Harris – masing-masing mengalami kecederaan hamstring dan jangkitan COVID-19 – mendahului hampir dari awal perlawanan hingga akhir di Wells Fargo Center untuk meraih kemenangan 103-98.

Curry mendahului penjaring untuk Philadelphia dengan 22 mata manakala Embiid dan Georges Niang kedua-duanya meraih 18 mata ketika Sixers meningkat kepada 6-2.

DeMar DeRozan dari Chicago mendahului penjaring Bulls dengan 37 mata manakala Zach Lavine meraih 27 mata.

Hanya seorang lagi pemain Bulls – Lonzo Ball dengan 13 mata – meraih dua mata.

Di tempat lain, Nikola Jokic mencatatkan 34 mata tertinggi dalam permainan tetapi ia tidak mencukupi untuk menghalang Denver Nuggets daripada tumbang kepada kekalahan 108-106 kepada Memphis Grizzlies yang masih mempunyai rentak permainan yang bagus.

Pemain MVP NBA, Jokic mencatatkan 11 rebound dengan lima assist manakala Will Barton menambah 26 mata untuk Denver.

Tetapi pasukan pelawat itu dibatalkan oleh satu lagi aksi serangan menyeluruh dari Memphis yang melebarkan jaringan dengan enam pemain dalam dua digit. – AFP

Aksi pemain NBA Philadelphia 76ers, Joel Embiid #21 membuat jaringan dalam perlawanan menentang Chicago Bulls di Wells Fargo Center kelmarin. – AFP