Tuesday, September 26, 2023
25.6 C
Brunei

  -

  DP World Tour Tingkatkan harapan Piala Ryder

  LONDON, 6 SEPT – Jelajah Dunia DP hari ini mengumumkan pelancaran Piala Hero, pertandingan permainan perlawanan berpasukan baharu yang bertujuan untuk meningkatkan bidaan Eropah untuk mendapatkan semula Piala Ryder.

  Pemain dari Britain dan Ireland akan menentang pesaing dari benua Eropah, dengan setiap pasukan menampilkan 10 pemain golf yang dipilih oleh kapten Piala Ryder, Luke Donald dengan berunding dengan kedua-dua kapten pasukan.

  Kejohanan yang berlangsung di Abu Dhabi dari 13 hingga 15 Januari 2023 itu akan menampilkan perlawanan berempat, empat bola dan perseorangan, dengan kesemua 20 pemain mengambil bahagian dalam setiap sesi.

  “Salah satu perkara pertama yang saya ingin lakukan apabila saya dilantik sebagai kapten Piala Ryder ialah mengembalikan semula pertandingan permainan berpasukan untuk memberi pengalaman bermain dan kepimpinan kepada pemain, naib kapten dan kapten Piala Ryder masa depan,” kata Donald.

  “Saya bercakap dengan beberapa bekas kapten Piala Ryder yang merupakan penyokong kuat tentang bagaimana acara serupa pada masa lalu telah memberi manfaat kepada pemain yang berusaha untuk menjadi pasukan Piala Ryder, serta perjalanan kapten mereka sendiri.”

  Kedua-dua pasukan akan disahkan selepas tamatnya Kejohanan Jelajah Dunia DP 2022 di Dubai pada November, dengan kedudukan jelajah DP diambil kira dalam proses pemilihan.

  Jelajah Dunia DP sebelum ini dikenali sebagai Jelajah Eropah. Pertandingan itu berkesan mengisi jurang yang ditinggalkan oleh Seve Trophy, kali terakhir diadakan pada 2013, yang turut mengadu Britain dan Ireland menentang benua Eropah.

  Piala Ryder seterusnya bermula pada 29 September 2023, di Kelab Golf dan Desa Marco Simone di Rom. – AFP

  Aksi Byeong Hun An dari Korea Selatan melakukan pukulan tee pada lubang kedua semasa pusingan akhir Kejohanan Jelajah Feri Korn di Kelab Golf Nasional Victoria di Newburgh pada 4 September 2022. – AFP

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun lulus ubat Alzheimer oleh Eisai & Biogen

  TOKYO, 26 SEPT - Kementerian kesihatan Jepun pada kelmarin meluluskan pengeluaran dan penjualan ubat untuk penyakit Alzheimer yang dibangunkan oleh syarikat farmaseutikal Jepun Eisai...