Saturday, August 13, 2022
24 C
Brunei

Durant, Harden pacu kemenangan Nets

-

LOS ANGELES, 8 DIS – James Harden dan Kevin Durant memimpin Brooklyn Nets bangkit daripada ketinggalan 17 mata pada lewat perlawanan untuk mengejar perlawanan pada suku ketiga dengan menewaskan Dallas Mavericks, semalam.

Harden dan Durant menyumbang 47 mata semasa kemenangan 102-99 di gelanggang lawan untuk Brooklyn, yang mendahului di Eastern Conference dengan mencatatkan 17 kemenangan dan tujuh kekalahan.

Kemenangan Brooklyn dilakar selepas beberapa siri jaringan pada suku keempat, di mana Nets mengatasi Dallas 27-13.

Brooklyn mendahului perlawanan buat kali pertama menerusi lontaran percuma Harden untuk menjadikan kedudukan 91-90 dengan perlawanan berbaki enam minit 41 saat.

Bintang Dallas, Luka Doncic, dua kali mengembalikan kedudukan Maverick mendahului perlawanan, namun lontaran tiga mata daripada Patty Mills menjulang kembali Nets di hadapan dengan 98-97.

Jaringan Harden membuatkan Brooklyn terus berada di hadapan dan percubaan Durant melengkapkan jaringan buat Nets.

Kemenangan di American Airlines Center itu menjustifikasikan tindakan jurulatih Brooklyn, Steve Nash, yang membiarkan Harden dan Durant berada di gelanggang.

“Saya gemar beraksi di atas gelanggang,” kata Durant selepas perlawanan. – AFP

Pemain Brooklyn Nets, James Harden cuba membuat jaringan sewaktu bertemu Dallas Mavericks, kelmarin. – AP
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -