Wednesday, February 8, 2023
22 C
Brunei

-

Durant pimpin Nets tewaskan Sixers

LOS ANGELES, 17 DIS – Kevin Durant menamatkan dengan 34 mata, 11 rebound dan lapan assist ketika Brooklyn Nets yang kekurangan pemain menewaskan pasukan Joel Embiid, Philadelphia 76ers 114-105 di New York kelmarin.

Durant, penjaring terbanyak liga, memberikan permainan empat mata penting dengan baki 1:46 dan perlawanan telah terikat seri.

“Ia merupakan satu cabaran untuk mengetahui bagaimana awda akan menyertai perlawanan kerana kebanyakan pasukan ini, mereka merancang sedikit berbeza untuk saya,” kata Durant.

Nets di tempat pertama kehilangan tujuh pemain kerana COVID-19, meninggalkan mereka dengan hanya sembilan pemain tersedia untuk permainan, ber-aksi di hadapan 17,000 orang ramai di arena Pusat Barclays.

Ia adalah perlawanan kedua berturut-turut Brooklyn tanpa pemain permulaan, James Harden, LaMarcus Aldridge dan DeAndre’ Bembri, bersama-sama pemain simpanan, Bruce Brown, Paul Millsap, Jevon Carter dan James Johnson.

Blake Griffin dan Nic Claxton masing-masing menjaringkan 17 mata tertinggi musim manakala Patty Mills menjaringkan 14 mata ketika Brooklyn memenangi perlawanan keempat mereka berturut-turut.

Pasukan Nets hanya mempunyai lapan pemain yang tersedia untuk perlawanan pada hari Selasa menentang Toronto Raptors. Brooklyn terpaksa melaksanakan pengecualian yang sukar untuk mencuba dan menambah pemain ke dalam senarai.

“Kami semua boleh bermain bola keranjang,” kata Claxton mengenai pemain simpanan yang diberikan peranan yang lebih besar.

“Banyak perhatian tertumpu pada KD (Durant) jadi kami hanya menghasilkan permainan.” – AFP

Aksi Kevin Durant membawa bola semasa perlawanan menentang Philadelphia 76ers kelmarin. – AFP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas Pesawat Boeing 737, 2 Juruterbang selamat

PERTH, AUSTRALIA, 7 FEB - Dua juruterbang terselamat, hanya cedera ringan selepas pesawat Boeing 737 yang dihantar untuk memadam kebakaran terhempas di Australia, kata...
- Advertisment -