Tuesday, September 26, 2023
25.6 C
Brunei

  -

  Edeline Lee tampil gaya wanita klasik

  Oleh Zanyra Dawoud

   

  IMEJ wanita klasik memang dikenali cukup kemas dan teliti dan imej tersebut cuba untuk dizahirkan oleh pereka kelahiran London yang turut mencipta nama di New York.

  Menyentuh mengenai era klasik sekitar tahun 1903 ke 1932, elemen jahitan terperinci seperti ruffles memang cukup terkenal sama ada ia melengkapi pada bahagian lengan mahupun pada potongan skirt di mana ia setentunya menzahirkan gaya feminin pada wanita yang menggayakannya.

  Potongan skirt dengan sentuhan ruffles sedikit sebanyak turut memperlihatkan skirt yang digayakan tersebut akan kelihatan seperti sirip ikan.

  Susunan butang juga turut menghiasi pada bahagian kolar blaus yang ditampilkan di mana ia dapat mempelbagaikan gaya pada corak pakaian yang hanya menampilkan fabrik polos tanpa sebarang motif.

  Bagi memberikan variasi gaya, lilitan di bahagian pinggang dan potongan loceng pada lengan juga turut menyerikan lagi gaya seseorang wanita agar tampil anggun dan menawan meskipun pada gaya klasik.

  Menyentuh mengenai pilihan warna yang ditampilkan pula rata-rata warna yang ditampilkan adalah terdiri daripada warna asas seperti hitam, putih dan juga padanan warna menarik seperti kelabu dan merah terang sekaligus memperlihatkan keberanian seorang wanita.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun lulus ubat Alzheimer oleh Eisai & Biogen

  TOKYO, 26 SEPT - Kementerian kesihatan Jepun pada kelmarin meluluskan pengeluaran dan penjualan ubat untuk penyakit Alzheimer yang dibangunkan oleh syarikat farmaseutikal Jepun Eisai...