Tuesday, December 5, 2023
23.1 C
Brunei

  -

  Embiid pimpin 76ers singkirkan Hornets

  LOS ANGELES, 7 DIS – Bintang seluruh NBA empat kali, Joel Embiid menjaringkan 43 mata dan merampas 15 rebound ketika pemain dari Philadelphia 76ers menewaskan pasukan Charlotte Hornets dengan keputusan 127-124 daripada masa tambahan semalam.

  Embiid menjaringkan 15 daripada 20 percubaan dari gelanggang, membenamkan 12 daripada 14 lontaran percuma dan mencatat enam mata dalam sesi tambahan di depan 14,000 penonton di Utara Carolina.

  Embiid juga telah menyumbang lapan mata masing-masing yang dijaringkan pasukan Sixers dalam masa tambahan, menjaringkan semua kecuali satu mata dan saling menolong antara satu sama lain.

  “Inilah yang patut saya lakukan,” kata Embiid.

  ”Jurulatih mempercayai saya untuk meletakkan saya dalam situasi itu. Kadang-kadang saya membuat kesilapan, tetapi saya rasa seolah-olah saya menjadi semakin bagus dalam situasi sedemikian.

  “Saya hanya melakukan gerak permainan yang betul dan membuat beberapa jaringan.”

  Tobias Harris menambah 21 mata dan Shake Milton mencatat 16 mata dalam kemenangan itu.

  “Dia sungguh berpengaruh di luar sana, terutamanya apabila dia berada di posisinya dalam gelanggang,” kata Harris mengenai Embiid.

  “Dia berupaya menghukum satu-satu pasukan. Mereka memberikannya beberapa pemain, tetapi dia jauh lebih besar dan kuat.” – AFP

  Aksi penyerang P.J. Washington membuat percubaan menjaring bola semasa separuh masa kedua perlawanan bola keranjang NBA pada 6 Disember 2021. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India setuju tarik balik tentera dari Maldives

  NEW DELHI, 4 DIS – India telah bersetuju untuk menarik balik tenteranya dari Maldives, kata presiden kepulauan strategik itu, memenuhi janji yang dibuatnya menjelang...