Ernie Els cipta logo baharu satukan pasukan

MELBOURNE, AUSTRALIA, 10 DIS – Kapten untuk Piala Presiden biasanya mendapat paling banyak tumpuan untuk memungut wild-card untuk mengisi pasukan mereka dan pasangan yang mereka cipta. Ernie Els mungkin telah melakukan kerja terbaiknya sebelum ini.

Piala Presiden merupakan ciptaan PGA Tour, yang menghasilkan bendera untuk pasukan antarabangsa mewakili negara dari semua tempat kecuali Eropah. Ia mempunyai jalur biru dan garisan emas. Tetapi ia kekurangan sejarah dan identiti. Els telah mengubah semua itu.

Sekarang pasukan antarabangsa mempunyai logo tersendiri, yang lebih merupakan perisai. Identiti itu datang dari setiap pemain yang mempunyai bendera dari negaranya sendiri di tengah perisai – sembilan bendera untuk pasukan, terbanyak dalam 25 tahun.

“Kami selalu bermain di bawah bendera, tetapi tidak benar-benar mempunyai identiti tersendiri,” kata Els. “Orang seperti itu. … Saya menjelaskan kepada mereka apa yang dimaksudkan, apa yang ada di sebalik pendapat tentang bagaimana kita mewujudkan semuanya bersama-sama.

Els berkata beliau pertama kali membuat perubahan baharu kepada pemain pada Terbuka AS 2018 di Shinnecock dan menerima ulasan yang baik.

Bendera adalah sentuhan yang bagus. Piala Solheim pada Jelajah LPGA telah meletakkan bendera negara asal pemain pada beg golf. Apa yang menjadikan logo ini lebih bermakna ialah perisai sebagai latar belakang.

Abraham Ancer dari Mexico berkata ia merima tiga inspirasi dalam tiga bentuk. Pertama, Celtic knot, yang bermaksud perpaduan (atau persahabatan), kesetiaan dan kepercayaan. Kedua ialah sarung tangan yang mewakili kekuatan. Terakhir ialah sepasang kayu bendera dalam arah bertentangan untuk membawa golf ke dalam persamaan. – AP

Kapten Antarabangsa Ernie Els tersenyum semasa sidang akhbar menjelang kejohanan golf Piala Presiden di Melbourne. – AP