Thursday, December 7, 2023
27.5 C
Brunei

  -

  Ethiopian Airlines tambah 11 pesawat

  DUBAI, 15 NOV – Ethiopian Airlines hari ini berjanji untuk membeli 11 pesawat berbadan lebar Airbus di Pameran Udara Dubai, memperluaskan lagi tempahannya sehari selepas membeli 31 pesawat Boeing.

  Syarikat penerbangan nasional Ethiopia itu menandatangani memorandum persefahaman untuk 11 unit Airbus A350-900, yang boleh melayani laluan dari jarak dekat hingga jarak yang sangat jauh, menjadikan jumlah komitmen A350 mereka kepada 33.

  Boeing, pesaing Amerika Syarikat kepada Airbus, telah mendominasi tempahan pada pameran selama seminggu setakat ini, termasuk perjanjian untuk membekalkan 95 pesawat kepada syarikat penerbangan Dubai, Emirates.

  “Kami amat teruja dengan barisan pesawat ini kerana ia memberikan keselesaan tambahan kepada penumpang,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Ethiopian Airlines, Mesfin Tasew dalam satu kenyataan. – AFP

  Gambar AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...