Monday, March 27, 2023
21.9 C
Brunei

-

Filem Virgo dan The Sparklings, gagal saingi Sri Asih

Filem Virgo dan The Sparklings yang diramal lebih berjaya berbanding pendahulunya, Sri Asih, ternyata jauh ketinggalan.

Tayangan perdana filem itu diadakan selama empat hari bermula pada 2 hingga 5 Mac 2023.

Filem tersebut dibintangi oleh Adhisty Zara, Ashira Zamita, Satine Zaneta, Rebbeca Kloper, Bryan Domani, dan Mawar Eva De Jongh. Menurut laporan filem Indonesia, setakat ini filem berkenaan hanya meraih 43,639 penonton.

Angka ini amat jauh daripada filem Sri Asih yang berjaya mengumpulkan 300 ribu penonton hanya selama empat hari. Filem Sri Asih sendiri telah mencatatkan 587,690 hits dan menduduki tempat ke-23 dalam filem Indonesia terlaris untuk tahun 2022.

Adakah Virgo akan menandingi atau mengatasi jumlah penonton Sri Asih? Ia sangat berat, sejak awal lagi bagi filem arahan Ody C itu. Mereka yang telah menontonnya nampaknya memberikan beberapa ulasan yang baik namun ia tidak memberi kesan kepada kadar penonton Virgo yang sangat sedikit.

Penonton mungkin lebih suka menonton Waktu Maghrib atau Ant-Man And The Wasp: Quantumania yang sedang hangat diperkatakan. Kedua-dua filem itu kini mencatat kutipan tertinggi pada tahun 2023.

Tema adiwira nampaknya kurang dalam penonton filem Indonesia. Nampaknya selera penonton masih belum beralih daripada filem seram yang telah mendominasi kaca pawagam Indonesia pada tahun lalu.

Filem seram malah berjaya memecahkan rekod jualan terlaris sepanjang zaman di Indonesia menerusi filem KKN di Kampung Penari.

Virgo ialah filem kedua Lakon Bumilang selepas Sri Asih. Lakon Layar Bumilangit ialah sebuah rumah produksi yang diasaskan pada 2018 dan merupakan gabungan Bumilangit Studios dan Filem Lakon. Filem Bumilangit dan Lakon Layar sebelum ini menghasilkan filem Gundala: Negara Ini Butuh Patriot yang berjaya di pasaran. – Agensi

Filem Virgo and the Sparklings hanya berjaya meraih seramai 43,639 penonton. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -