Thursday, December 7, 2023
27.5 C
Brunei

  -

  Fitnah jahanamkan karier Taufiq Hanafi

  Pelakon Malaysia, Taufiq Hanafi meluahkan rasa terkilan dengan penerbitan artikel menggambarkan dia sebagai seorang yang gemar mengikis wang wanita.

  Memetik dari mStar, Taufiq atau Mohamad Taufiq Mohd Hanafi, 32, berkata, pada awalnya dia tidak mengambil pusing tentang artikel berbentuk gosip itu ramai mula memetik namanya berdasarkan klu diberikan.

  “Saya ada baca sebuah artikel yang ditulis secara agak terperinci butirannya namun saya tak mahu ambil kisah dan anggap berita itu tentang artis luar negara.

  “Tapi apa buat saya rasa tak sedap bila netizen secara terang-terangan memetik nama saya sebagai individu dimaksudkan,” katanya ketika dihubungi mStar.

  Menerusi artikel berkenaan, seorang pelakon lelaki yang pernah muncul dalam sebuah filem genre ketenteraan didakwa sebagai kaki kikis wang wanita.

  Tidak hanya itu, tunang individu berkenaan turut menjadi mangsa sebelum ditinggalkan tanpa mengumumkan perkara itu secara terbuka.

  Menjelaskan isu itu, Taufiq memberitahu ikatan pertunangan dengan Farah Azrina berakhir dengan baik tanpa sebarang sengketa di antara mereka.

  Malah kata pelakon filem Malbatt: Misi Bakara itu mereka masih berhubung malah pernah menghantar mesej mengucapkan selamat hari raya kepada Farah.

  “Nak kikis apanya? Saya pun hidup dalam keluarga yang Alhamdulillah semuanya serba mencukupi.

  “Kenapa saya nak kena buat macam tu (kikis duit)… Saya ada keluarga yang boleh bantu saya sekiranya saya susah dan tuduhan itu tak manis sebab turut melibatkan mereka,” ujarnya.

  Tidak melatah dengan gosip berkenaan, Taufiq sebaliknya hanya mahu membersihkan namanya daripada gosip yang disifatkan sebagai fitnah.

  “Saya hanya mahu bersihkan nama saya… Kalau bukan nama saya yang dimaksudkan oleh gosip itu Alhamdulillah.

  “Tapi kalau gosip itu memang fitnah dan nak menjatuhkan kerjaya saya, saya tak boleh nak kata apa dan hanya berserah kepada Allah untuk membalas perbuatan mereka,” ujarnya.

  Untuk rekod, Taufiq dan Farah melangsungkan majlis pertunangan pada 20 Februari tahun lalu.

  Bagaimanapun, pertunangan mereka berakhir pada awal tahun ini dan Taufiq mula rapat dengan personaliti televisyen Anim Ezati sejak September lalu. – Agensi

  Taufiq tidak senang apabila namanya mula dipetik netizen. – mStar
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...