Saturday, September 23, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  Forum pupuk kecemerlangan kepimpinan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 4 SEPT – Bagi memperkasakan pemimpinnya untuk membina budaya tempat kerja yang positif dan berasaskan nilai, Bank Baiduri telah mengadakan Forum Kepimpinan kedua di Ruang Komuniti Baiduri, Ibu Pejabat Bank Baiduri semalam.

  Forum Kepimpinan sehari itu merupakan inisiatif pembangunan pekerja utama Kumpulan Bank Baiduri bertujuan memupuk kecemerlangan kepimpinan dalam kalangan komuniti pemimpin dan pengurus orang.

  Acara itu menyediakan platform untuk menyelaraskan pemimpin, memanfaatkan pengetahuan mereka dan memperkenalkan strategi baharu melalui kerjasama rentas organisasi di bawah nilai teras bimbingan iaitu Boleh Dipercayai, Keterlibatan, Empati dan Berdaya Usaha.

  Dengan merangkumi pembelajaran rakan sebaya dan perkongsian amalan terbaik, para peserta berpeluang berbincang, belajar dan berhubung antara satu sama lain.

  Bercakap semasa forum itu, Ketua Sumber Manusia dan Pentadbiran Kumpulan, Veronica Chong berkata, “Sebagai sebahagian daripada pelan hala tuju pembangunan kakitangan kami, kami perlu terus membina diri kami kepada standard kualiti kepimpinan, kemahiran dan amalan tertinggi untuk membawa kakitangan kami dan Baiduri ke hadapan.

  Veronica Chong bergambar bersama penerima anugerah Forum Kepimpinan kedua di Ruang Komuniti Baiduri, Ibu Pejabat Bank Baiduri baru-baru ini. – Gambar serahan Bank Baiduri

  “Kecemerlangan kepimpinan memacu prestasi Baiduri dengan mewujudkan pasukan yang bermotivasi, terlibat dan produktif sejajar dengan matlamat kami dan meletakkan kami dalam kedudukan lebih baik untuk kejayaan jangka panjang.”

  Sementara itu, Ketua Serantau Asia Pasifik dari Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) Asia, May Leng Kwok menyampaikan pembentangan ucaptama mengenai kepimpinan.

  Acara juga termasuk perbincangan panel untuk menonjolkan kajian kes khusus dalam kumpulan, serta sesi tidak rasmi. Sesi berkenaan membolehkan pengurus berkongsi pengalaman mereka dan menjawab soalan mengenai topik yang berkisar tentang kepimpinan cabaran, bimbingan dan pembangunan kerjaya keseluruhannya.

  Forum berakhir dengan penyampaian 16 anugerah kepada beberapa ketua jabatan dan pasukan mereka sebagai pengiktirafan atas pencapaian mereka dalam Tinjauan Pengalaman Pekerja Tahunan 2023.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...