Saturday, September 23, 2023
30 C
Brunei

  -

  Fox lebur impian Ludvig Aberg

  WENTWORTH, 18 SEPT – Ryan Fox dari New Zealand memenangi Kejuaraan PGA BMW dengan persembahan pusingan akhir yang hebat untuk meleburkan impian pemain bintang semakin meningkat, Ludvig Aberg di Wentworth, kelmarin.

  Fox memulakan hari dengan tiga mata di belakang pendahulu semalam, Aberg dan tujuh triple-bogey di lubang ketiga nampaknya telah menyingkirkannya daripada pertandingan.

  Tetapi pemain berusia 36 tahun itu menamatkan 13 lubang terakhirnya dengan catatan lapan di bawah par untuk pusingan penutup 67.

  Jumlah akhir keseluruhan Fox sebanyak 18 bawah par memberikannya kemenangan satu pukulan ke atas rakan sepeasukannya, Aaron Rai dan Tyrrell Hatton.

  “Secara jujur saya tidak tahu apa yang perlu saya fikirkan pada masa ini,” kata Fox selepas kemenangan keempatnya dalam Jelajah Dunia DP.

  “Ia bukanlah satu kejohanan yang telah memberikan kenangan manis pada masa lalu, walaupun saya sangat suka datang ke sini. Saya tidak tahu apa yang berubah hari ini tetapi ia cukup istimewa untuk membuat birdie pada akhirnya untuk menang,” tambahnya.

  Rai terlepas pukulan eagle di lubang ke 18 yang boleh memberikannya gelaran atau sekurang-kurangnya memaksa perlawanan play-off. – AFP

  Ryan Fox bergambar bersama trofi selepas hari keempat Kejohanan PGA 2023 di Kelab Golf Wentworth di Virginia Water, Surrey, England pada 17 September. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...