Gangguan bekalan elektrik di sebahagian bangunan Hospital RIPAS

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 JAN – Sebahagian bangunan di Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (RIPAS) hari ini mengalami gangguan bekalan elektrik.

Kementerian Kesihatan dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini, menjelaskan Bangunan Pakar 1 dan 2 serta Pusat Saringan dan Ujian Swab Kompleks Sukan (SPOC) adalah antara yang terjejas.

SPOC bagaimanapun kembali beroperasi seperti biasa bermula jam 6 petang hari ini.

Gangguan elektrik juga telah menjejaskan perkhidmatan termasuklah Klinik Pakar Tulang, Klinik Podiatri, Klinik Orthotik dan Prostetik, Klinik Pakar Pembedahan Plastik, Klinik Pakar Kulit, Klinik Gastroenterologi dan Hepatologi, Klinik Pergigian dan Klinik Telinga, Hidung dan Kerongkong, Klinik Pertuturan & Percakapan, Klinik Pembedahan Umum, Klinik Urologi, Klinik Pergigian kanak-kanak, Kebajikan Perubatan dan Perkhidmatan BRUHIMS bagi SPOC.

Sehubungan itu, pesakit-pesakit terbabit yang mempunyai perjanjian pada hari ini akan dihubungi dalam masa terdekat untuk menjadualkan semula perjanjian mereka ke hari yang akan ditetapkan kelak.

Kementerian Kesihatan memohon maaf atas sebarang kesulitan yang dihadapi dan orang ramai boleh menghubungi Talian Darussalam 123 pada bila-bila masa.