Ganjaran RM50,000 untuk kesan Nora Anne

NILAI, 12 OGOS – Keluarga remaja Ireland, Nora Anne Quoirin, yang dilaporkan hilang dari sebuah resort di Seremban, dekat sini, sejak 4 Ogos lalu, hari ini menawarkan ganjaran RM50,000 kepada sesiapa yang dapat memberi maklumat sehingga menemukan gadis berusia 15 tahun itu.

Ibu kepada remaja istimewa itu, ​​​​​​​Meabh Jaseprine Quoirin, 46, berkata wang ganjaran itu disumbangkan sebuah entiti perniagaan berpangkalan di Belfast, Ireland, yang enggan didedahkan, untuk sebarang maklumat yang boleh membantu secara langsung dalam usaha pencarian anaknya.

Menurutnya, polis sudah berusaha gigih untuk mengesan anak sulungnya itu dan ganjaran tersebut adalah untuk membantu siasatan polis berhubung kehilangan mangsa.

“Nora Anne adalah anak sulung kami. Beliau amat bernilai kepada kami dan hati kami semakin berkecai. Kami merayu kepada sesiapa yang mempunyai maklumat tentang Nora Anne membantu kami mencarinya,”  katanya pada sidang media di Balai Polis Pantai di sini.

Beliau berkata orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kehilangan anaknya itu supaya hotline khas operasi mencari dan menyelamat (SAR). – Bernama

Meabh Jaseprine Qouirin (tengah) dan Sebastian Marie Philipe (kiri), ibu dan bapa kepada seorang remaja warga Ireland Nora Anne Quoirin, 15, ketika ditemui pada sidang media tertutup di Balai Polis Pantai, hari ini. Turut hadir Timbalan Ketua Polis Negeri Sembilan SAC Che Zakaria Othman. –Bernama