Wednesday, February 1, 2023
25.4 C
Brunei

-

Griezmann kembali ke Atletico Madrid

MADRID, 11 OKT – Antoine Griezmann kelmarin mengalu-alukan pengesahan bahawa pinjamannya dari Barcelona telah menjadi perpindahan tetap apabila dia menandatangani kontrak dengan Atletico Madrid sehingga 2026.

Penyerang itu telah kembali ke Metropolitano sejak tiba secara pinjaman pada Ogos 2021 selepas tempoh sukar di Camp Nou, berikutan perpindahan 120 juta euro (116.5 juta dolar) dari Atletico pada 2019.

“Saya sangat gembira kerana itulah yang saya mahukan sejak saya kembali,” kata Griezmann dalam video yang diterbitkan oleh Atletico di rangkaian sosial mereka.

“Untuk kekal di Atletico, saya gembira berada disini, bersama jurulatih, rakan sepasukan saya, stadium, peminat, saya melakukan segala yang mungkin untuk kekal di sini.

“Apabila saya melihat ada peluang untuk kekal selama bertahun-tahun, saya bercakap dengan kelab. Saya tahu apa yang mereka mahu daripada saya, saya tidak fikir banyak. Saya tidak kisah apa yang perlu saya lakukan. Satu perkara yang saya mahu, kekal di sini.”

Laporan di Sepanyol mengatakan pemain berusia 31 tahun itu bersetuju untuk mengurangkan gaji yang diperolehnya di Barcelona untuk menjadikan dia pemain kekal.

“Saya akan memberikan segalanya untuk kelab saya, kepercayaan jurulatih, peminat, Atletico,” sambung Griezmann. “Saya akan memberikan segala-galanya untuk lencana itu. Saya boleh terlepas peluang, atau hantaran, tetapi saya akan memberikan segala-galanya sehingga detik terakhir, seberapa banyak yang saya boleh. Saya mahu itu dilihat dan dirasai.

“Peminat berusaha untuk mendapatkan tiket musim mereka, datang, menyokong kami dari bangku penonton. Ini adalah penghormatan saya kepada peminat.” – AFP

Aksi Antoine Griezmann semasa perlawanan bola sepak Liga Juara-Juara Kumpulan B menentang Club Brugge di stadium Jan Breydel di Bruges, Belgium, 4 Oktober 2022. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korban bom masjid meningkat lebih 90

PESHAWAR, PAKISTAN, 31 JAN – Pengeboman berani mati yang berlaku di masjid dalam ibu pejabat polis daerah Peshawar dan kawasan kerajaan di barat laut...
- Advertisment -