Monday, November 28, 2022
27.1 C
Brunei

-

Harapan Varane beraksi lebur

LONDON, 26 OKT – Harapan pemain pertahanan Perancis, Raphael Varane untuk bermain bola sepak hancur lebur selepas pengurus pasukan Manchester United, Erik Ten Hag berkata dia tidak akan bermain sehingga kejohanan bermula pada 20 November.

Bekas bintang Real Madrid berusia 29 tahun itu meninggalkan padang dalam kesakitan selepas mengalami kecederaan kaki semasa United menentang Chelsea dengan keputusan seri 1-1.

“Varane tidak berada dalam pasukan,” kata Ten Hag pada sidang media menjelang perlawanan Liga Europa antara United dan Sheriff Tiraspol.

“Dia akan dikeluarkan sehingga Piala Dunia. Kita perlu lihat perkembangannya, bagaimana pemulihannya.”

Dalam perkembangan lain, Ten Hag berkata Christiano Ronaldo akan menyertai pasukan untuk perlawanan Khamis ini – perlawanan yang memerlukan pasukan kendaliannya menang, untuk berpeluang menjadi pendahulu dalam kumpulan. Ini akan mengelakkan mereka daripada mendapat tempat ketiga dalam Liga Juara-Juara pada bulan Februari nanti.

Ronaldo kembali berlatih dengan kesebelasan utama Manchester United buat pertama kali sejak dia enggan menjadi pemain gantian semasa menentang Tottenham minggu lepas.

Pemain dari Portugal itu dikeluarkan daripada pasukan United pada Sabtu dalam perlawanan menentang Chelsea dengan keputusan seri 1-1 dan menjalani latihan individu dengan jurulatih kecerdasan pada Jumaat. – AFP

Reaksi pemain Manchester United, Raphael Varane (dua dari kanan), semasa meninggalkan padang dalam perlawanan antara Manchester United dan Chelsea, baru-baru ini. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -