Heat saingan sengit bagi Mavericks

LOS ANGELES, 3 NOV – Kyle Lowry mempamerkan prestasi yang hebat menerusi jaringan 3 mata ketika Miami Heat mengatasi Luka Doncic dan Dallas Mavericks untuk keputusan 125-110 di Texas kelmarin.

Pemain bintang Miami, Lowry melakukan enam daripada sembilan percubaan daripada jarak tiga mata untuk berakhir dengan 22 mata ketika Heat meningkat kepada 6-1 untuk menduduki tempat teratas Eastern Conference.

Prestasi hebat Lowry dari luar petak dilengkapkan dengan persembahan mengagumkan daripada Tyler Herro, yang menamatkan perlawanan dengan 25 mata, manakala Jimmy Butler memperoleh 23 mata dan Bam Adebayo 22 mata.

Sementara itu, Mavericks berjuang untuk terus berkomunikasi sepanjang perlawanan disebabkan Doncic, yang berjaya mengutip 33 mata.

Jalen Brunson menjaringkan gol dengan kutipan 25 mata manakala Tim Hardaway Jr. menambah 17 mata.

Aksi pemain NBA Miami Heat, Lowry #7 membuat percubaan layup dalam separuh masa kedua perlawanan menentang Charlotte Hornets pada 29 Oktober. – AFP

Tetapi di sebalik usaha Doncic, kemenangan itu menjadi milik Heat dan Lowry, yang memberikan prestasi terbaiknya sejak menyertai Miami dari Toronto pada Ogos lalu.

Lowrey mengatakan selepas perlawanan ketibaannya di Florida selepas hampir sedekad di Toronto merupakan peralihan yang senang.

“Ia agak lancar,” kata Lowry.

“Kakitangan kejurulatihan kami dan Spo (ketua jurulatih, Erik Spoelstra telah membenarkan saya pergi ke sana dan melakukan sesuatu dan mereka telah menyesuaikan diri dengan saya. Dan ia mudah apabila awda bermain dengan pemain seperti PJ (Tucker), Jimmy (Butler) dan Markieff (Morris).

“Kami mempunyai kumpulan yang hebat di luar sana yang boleh bergaul dan menyesuaikan diri dan melakukan segala-galanya. Ia sungguh menyeronokkan. Ia hanya mengenai menjadi profesional dan bekerja keras.”

Dallas telah mendahului 30-24 pada suku pertama tetapi Miami menguasai permainan pada suku kedua, mengatasi Mavs 46-32 untuk mendahului sebelum menarik diri untuk kemenangan. – AFP