Friday, August 19, 2022
30.5 C
Brunei

Heat tidak mampu tumbangkan Celtics

-

MIAMI, 5 NOV – Jaylen Brown menjaringkan 17 mata ketika Boston Celtics mengejutkan Miami Heat untuk melengkapkan kemenangan berturut-turut di Florida kelmarin.

Celtics, yang baru menang 92-79 ke atas Orlando pada Rabu lalu, mengesahkan kemenangan 95-78 ke atas Miami selepas persembahan dominan pada separuh masa pertama.

Kekalahan yang mengecewakan itu adalah kekalahan pertama Miami di gelanggang sendiri pada musim ini, mengejutkan pasukan yang mempamerkan aksi cemerlang dalam perjalanan untuk mencipta rekod 6-1 untuk mendahului Eastern Conference.

Sebaliknya Boston menghadapi kesukaran sepanjang minggu pembukaan musim ini, melepaskan purata 115 mata setiap perlawanan sebelum kemenangan kelmarin.

Tetapi ia merupakan usaha pertahanan yang kukuh yang menghalang serangan kuat Miami untuk mencipta kemenangan.

Aksi pemain NBA Miami Heat, Bam Adebayo bersama pemain Boston Celtics, Romeo Langford bertarung untuk mendapatkan rebound dalam separuh masa pertama perlawanan di FTX Arena kelmarin. – AFP

Pemain hebat Miami yang sedang beraksi, Tyler Hero dihadkan kepada hanya enam mata dari bangku simpanan, manakala Kyle Lowry juga menamatkan dengan enam mata sebelum terpincang-pincang dengan kecederaan buku lali kiri pada suku ketiga.

Jimmy Butler mendahului pungutan skor Miami dengan 20 mata manakala Duncan Robinson memperoleh 16 mata.

“Semua orang terkunci dalam satu hingga lima,” kata pemain depan Celtics, Romeo Langford.

Manakala Boston mempunyai enam pemain yang meraih dua angka dan malah boleh membenarkan Jayson Tatum, yang tidak dapat menjaringkan sehingga suku keempat. Tatum menamatkannya dengan 10 mata.

Selepas Miami memenangi suku pertama 24-18, Boston meledak pada suku kedua untuk mengatasi Heat 33-9.

Itu memberikan Celtics kelebihan 51-33 separuh masa yang mana Heat tidak dapat bangkit untuk menukar nasib mereka. – AFP

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Darurat banjir di wilayah pulau selatan New Zealand

WELLINGTON, 18 OGOS – Wilayah Pantai Barat dan Nelson-Tasman di Pulau Selatan New Zealand dilanda hujan lebat dan banjir. Darurat tempatan masih kekal di kawasan...
- Advertisment -