Sunday, April 2, 2023
22.4 C
Brunei

-

Hon Jian pasangan baharu Sze Fei

KUALA LUMPUR, 3 FEB – Pemain beregu lelaki negara, Goh Sze Fei hampir pasti digandingkan dengan pemain beregu campuran, Choong Hon Jian.

Pengarah Kejurulatihan Beregu Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Rexy Mainaky akan menghubungi jurulatih beregu campuran negara, Nova Widianto hari ini bagi mendapatkan ‘restu’ rakannya itu untuk membenarkan Hon Jian dipasangkan dengan Sze Fei selepas ini.

“Apa yang boleh saya katakan kemungkinan gandingan Sze Fei bersama Hon Jian antara 80 hingga 90 peratus.

Memandangkan Sze Fei lebih berperanan sebagai pengatur serangan di dalam gelanggang, Rexy berkata anak buahnya itu memerlukan gandingan yang memiliki pukulan kencang seperti bekas pasangannya Nur Izzuddin Rumsani dan ciri-ciri tersebut dilihat ada pada Hon Jian.

Pakar beregu Indonesia itu berkata malah, gandingan Sze Fei-Hon Jian menampilkan prestasi memberangsangkan apabila menumpaskan pasangan negara, Man Wei Chong-Tee Kai Wun pada sesi latihan baru-baru ini.

Hon Jian sebelum ini pernah bermain dalam kategori beregu lelaki dan dipasangkan bersama Wei Chong serta pemain beregu campuran negara, Chen Tang Jie.

Dalam pada itu, Rexy masih mengunci mulut mengenai pasangan baharu Nur Izzuddin dan hanya memaklumkan akan berjumpa dengan pemain itu serta pasangan baharunya pada Isnin ini.

Beliau juga memberi jaminan bahawa Wei Chong-Kai Wun tidak akan dipecahkan untuk digandingkan bersama Nur Izzuddin selepas ini.

“Saya janji akan umumkan pasangan baharu (Sze Fei dan Nur Izzuddin) Selasa ini,” katanya. – Bernama

Goh Sze Fei (kiri) dan Nur Izzuddin Rumsan beraksi ketika pusingan separuh akhir Malaysia Masters 2022 di Axiata Arena Bukit Jalil di Kuala Lumpur, pada Julai 5, 2022. – Bernama
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -