Tuesday, October 4, 2022
24.3 C
Brunei

Hyatt beli resort Apple Leisure AS$2.7 bilion

-

CHICAGO, 17 OGOS – Hyatt Hotels akan membeli syarikat pengurusan resort Apple Leisure Group dari dua syarikat ekuiti swasta dengan harga AS$2.7 bilion.

Apple Leisure menguruskan sekitar 100 resort dengan lebih daripada 33,000 bilik di 10 buah negara. Pengambilalihan itu akan menggandakan kehadiran Hyatt dalam perniagaan resort, kata syarikat itu.

Pelancongan meningkat tahun ini dengan adanya vaksin COVID-19, tetapi kebanyakannya adalah perjalanan santai. Hyatt berusaha memanfaatkannya.

Hyatt mengumumkan perjanjian dengan sekutu firma ekuiti swasta KKR dan KSL Capital Partners Ahad lalu dan mengatakan ia akan ditutup pada suku keempat.

Apple Leisure juga mengendalikan pakej pelancongan ke Mexico dan Caribbean.

Hyatt, yang berpusat di Chicago, mengatakan akan membiayai pembelian dari wang tunai termasuk penjualan aset AS$2 bilion dan mempunyai komitmen pembiayaan AS$1.7 bilion dari J.P. Morgan.

Saham Hyatt Hotels Corp. tidak berubah pada hari Isnin. – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

PBB: 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan

ISLAMABAD, 3 OKT – Agensi kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran kira-kira 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan serius dalam masa...
- Advertisment -