Saturday, September 30, 2023
23.3 C
Brunei

  -

  Ibu didakwa tenggelamkan 3 anak di pantai New York

  NEW YORK, 15 SEPT – Seorang ibu di Bandar Raya New York yang menenggelamkan tiga anaknya di Lautan Atlantik telah didakwa atas kesalahan membunuh kelmarin.

  Pihak berkuasa mengumumkan pertuduhan itu dua hari selepas Erin Merdy, 30, ditemui berkeliaran tanpa kasut dan basah kuyup, kira-kira 2 batu dari tempat kanak-kanak itu ditemui di pinggir air di luar laluan laluan Coney Island Brooklyn.

  Pemeriksa perubatan pada Selasa memutuskan Zachary Merdy yang berusia 7 tahun, Liliana Merdy yang berusia 4 tahun dan Oliver Bondarev yang berusia 3 bulan meninggal dunia akibat lemas.

  Merdy telah menjalani penilaian psikiatri dan kekal di hospital kelmarin, menurut polis. Belum jelas bila dia mungkin dihadapkan ke mahkamah.

  Sementara itu, saudara-mara telah berkata dalam temu bual media bahawa Merdy kelihatan bergelut dalam menjaga anak-anaknya. Bekas suaminya, Derrick Merdy, memberitahu The New York Times anaknya, Zachary, mengadu bahawa dia tidak cukup makan. Rekod mahkamah menunjukkan bahawa Merdy telah diugut untuk diusir kerana tidak membayar sewa tempat tinggal yang mencecah ribuan ringgit. Kenalan dan saudara mara, bagaimanapun, juga berkata dia menyayangi kanak-kanak itu.

  “Dia melakukan sedikit perkara gila, tetapi tidak sehingga mencederakan anak-anaknya atau dirinya sendiri,” kata seorang bapa saudara, Eddy Stephen, kepada The New York Post. “Dia menyayangi anak-anaknya sepenuh hati,” kata ibu saudaranya, Dine Stephen, kepada Daily News.

  Tidak jelas tarikh seorang peguam akan dilantik mewakili Merdy. Seorang peguam bela berkemungkinan meminta hakim untuk menjalankan siasatan psikologi untuk melihat sama ada Merdy sihat daripada segi mental untuk dibicarakan.

  Mayat kanak-kanak ditemui selepas pencarian bermula apabila seorang saudara menghubungi talian kecemasan 911 kira-kira jam 1 pagi pada Isnin dan menyatakan kebimbangan Merdy telah mencederakan anak-anaknya. Pegawai telah melakukan pencarian di pantai dan laluan-laluan dalam kegelapan, mempergiatkan pemburuan apabila Merdy ditemui bersendirian di laluan tersebut. – AP

  Penyiasat Polis New York semasa melakukan pencarian di pantai di Pulau Coney di mana tiga orang kanak-kanak ditemui mati pada Isnin lalu. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Singa baham tuan

  TOKYO, 29 SEPT – Seorang penjaga zoo di taman safari Jepun terbunuh selepas seekor singa dipercayai menyerangnya ketika dia cuba membawa haiwan itu masuk...