Thursday, March 23, 2023
22.9 C
Brunei

-

Ibu Tangmo ambil tindakan terhadap kaki fitnah

Dituduh mata duitan dan sanggup menerima wang pampasan bagi menutup kes kematian anaknya, ibu kepada mendiang Tangmo Nida iaitu Panida Siriyudthayothin tampil memberi amaran kepada warganet yang berterusan menulis komen negatif mengenai dirinya.

Menurut laporan Thaitiger, Panida berkata dia akan mengambil tindakan undang-undang ke atas mereka yang berterusan menyebarkan fitnah mengenai dirinya.

Kata Panida, dia sudah lama bersabar dan tidak teragak-agak mengheret individu yang melakukan tuduhan tidak berasas itu ke muka pengadilan.

“Mulai sekarang, saya akan menuntut orang-orang yang menyebarkan fitnah dan berita bohong. Fitnah dan tuduhan kononnya saya gilakan duit dan tidak risaukan anak.

“Dulu ada yang kata saya ibu mata duitan, lebih utamakan duit daripada anak… sekarang ini saya benar-benar akan ambil tindakan,” katanya.

Panida berkata dia akan mengambil tindakan undang-undang kepada mereka yang berterusan menyebarkan fitnah mengenai dirinya. – Agensi

Pada 4 Mac lalu, ramai warganet meluahkan rasa marah dengan tindakan Panida yang memaafkan dua suspek kematian anaknya selepas memberi wang pampasan berjumlah RM3.8 juta.

Kelmarin, mayat Tangmo dibedah siasat buat kali kedua atas permintaan ibunya.

Keputusan Panida memaafkan dua suspek iaitu pemandu bot laju Phaiboon Roberts serta Danupat ‘Por’Lerttaweewit (pemilik pengusahaan bot laju) mengejutkan ramai pihak.

Tindakan Panida itu mengundang rasa kurang senang segelintir warganet sehingga ada menuduh dia mata duitan kerana sanggup menerima wang daripada suspek kes kematian anaknya.

Untuk rekod, mayat Tangmo dijumpai oleh pasukan penyelamat tempatan pada 26 Februari lalu selepas tiga hari hilang dipercayai lemas. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S, Jepun perlu lupakan sejarah lampau

SEOUL, 21 MAC - Presiden Korea Selatan, Yoon Suk Yeol hari ini berkata hubungan dua hala antara Korea Selatan dan Jepun perlu bergerak ke...
- Advertisment -