Icardi tarik nafas lega

MILAN, 17 OKT – Penyerang Argentina Mauro Icardi, hari ini berkata, dia menikmati tumpuan semula dalam bola sepak dan jauh daripada kehidupan peribadi yang mengganggu di kelab Perancis, Paris Saint-Germain.

Bekas kapten Inter Milan itu tiba di ibu negara Perancis untuk pinjaman musim ini dan selepas pulih daripada kecederaan, dia telah menjaringkan dua gol dalam Liga Juara-Juara dan Ligue 1.

“Di Itali, satu lingkaran dahsyat telah dicipta dalam jurnalistik tertentu yang selalu bercakap apa-apa mengenai saya,” kata Icardi dalam wawancara dengan harian sukan Itali, Gazzetta Dello Sport.

Icardi adalah pencetak gol terbanyak bersama Serie A pada 2017-18 dengan 29 gol. Tetapi musim lalu, dia dilucutkan sebagai kapten pasukan akibat pertikaian kontrak sebelum dilarang menjalani latihan penuh.

Kehidupan 26 tahun dengan isterinya, Wanda Nara, yang juga ejennya, turut menjadi fokus kebanyakan laporan media di Itali.

Walaupun berpisah dengan terma yang buruk, penyerang itu berkata dia tidak menaruh dendam terhadap kelab Itali yang disertainya pada 2013 itu di mana dia menjaringkan 120 gol dalam 220 perlawanan.

“Saya hanya mengharapkan yang terbaik untuk Inter dalam setiap pertandingan,” kata Icardi.

“Saya bagus sekarang walaupun terpaksa bekerja keras kerana musim panas yang rumit dan tidak cergas ketika tiba di Paris.” – AFP

Reaksi Icardi ketika menghargai sokongan peminat selepas menjaringkan gol ketika menentang Angers di Paris pada 5 Oktober lalu. – AP