Friday, December 9, 2022
22.7 C
Brunei

-

Irfan Haris terima anugerah pelajar terbaik

Penyanyi, Irfan Haris memberitahu kejayaannya menerima Anugerah Pelajar Terbaik baru-baru ini merupakan hasil sokongan daripada tenaga pengajar dan pihak universiti.

Memahami kerjayanya sebagai seorang anak seni, Irfan atau Irfan Haris Othman, 20, berkata pihak universiti memberi kelonggaran untuk dia menyusun jadual pembelajaran mengikut kesesuaian.

“Saya banyak berbincang dengan pensyarah dan memberitahu tentang jadual-jadual kerja sekiranya saya tidak dapat menghadiri kelas.

“Selain itu juga, pihak universiti sudah sedia maklum dengan jadual kerja saya dan Alhamdulillah, tempat belajar saya sangat fleksibel,” katanya kepada mStar.

Irfan ditemui semasa majlis Astro Showcase Party yang diadakan di Menara Kuala Lumpur pada malam Rabu.

Keluarga antara yang banyak memberikan sokongan buat penyanyi ini. – Agensi

Menurut penyanyi lagu Pesan ini lagi, jadual kerja yang padat tidak menghalangnya untuk mendapatkan keputusan cemerlang kerana dia masih dapat mengikuti pembelajaran walaupun tidak hadir ke kelas.

“Jika saya tidak dapat hadir ke kelas, selepas itu saya akan lihat semula tutorial pembelajaran secara online.

“Saya sangat beruntung kerana mempunyai pensyarah yang sangat memahami tentang kerjaya seni saya,” jelasnya.

Dalam pada itu, Irfan turut memberitahu keluarganya antara yang menjadi tulang belakang di atas kejayaan yang diraihnya itu.

Tambah Irfan, kakaknya yang juga penyanyi iaitu Amira Othman sangat gembira dengan keputusan yang diperoleh dan turut hadir ke majlis konvokesyen berkenaan.

“Kakak saya sangat gembira dan seluruh keluarga saya hadir menyaksikan saya menerima sijil di atas pentas.

“Saya terharu dengan sokongan yang diberikan mereka. Bukan senang untuk terima anugerah ini. Gugur jugalah air mata jantan saya ketika itu,” jelasnya.

Dalam perkembangan lain, Irfan memberitahu selepas ini dia mahu menceburi bidang lakonan sebelum menyambung pengajian ke peringkat seterusnya.

“Sebenarnya saya pernah dapat tawaran berlakon dua tahun lalu, tetapi terpaksa menolak kerana ingin fokus pada pelajaran.

“Insya Allah selepas ini, saya nak cuba berlakon sebelum menyambung Ijazah Sarjana pada tahun depan,” jelasnya.

Pada Ahad lalu, Irfan menerima Anugerah Pelajar Terbaik dalam program Diploma Seni Persembahan di Universiti UOW Malaysia KDU, Shah Alam, Selangor. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Australia, mangsa terselamat berang pembebasan Patek

SYDNEY, 8 DIS – Mangsa-mangsa letupan bom Bali 2002 berang hari ini selepas seorang daripada pembuat bom dibebaskan dari penjara Indonesia, hanya selepas menjalani...
- Advertisment -