JDT beri kuota tambah penyokong Kedah

PETALING JAYA, 24 FEB – Johor Darul Ta’zim (JDT) bersetuju untuk memberikan tambahan 300 tiket kepada penyokong Kedah bagi aksi Piala Sumbangsih 2020 pada Jumaat ini.

Setiausaha Eksekutif Persatuan Bolasepak Kedah (KFA), Shahrul Shamsudin, berkata dengan penambahan itu, penyokong Kedah kini mendapat 800 tiket menyaksikan perlawanan pembukaan Liga Malaysia musim ini di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri yang baru dirasmikan.

“Secara rasminya kita akan mengetahui esok. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada (pemilik JDT), Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim kerana dapat berikan tambahan tiket kepada penyokong Kedah,” katanya kepada pemberita selepas majlis undian pusingan kedua Piala FA, di sini, hari ini.

Sebelum ini, Kedah yang ditawarkan 500 tiket bagi aksi itu, meminta Liga Bolasepak Malaysia (MFL) dan JDT supaya diberikan 1,000 tiket bagi aksi stadium baru skuad Harimau Selatan itu yang mempunyai kapasiti lebih 35,000 penonton.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif MFL, Datuk Ghani Ab Hassan, yang berkata pasukan tuan rumah memang patut mengutamakan penonton sendiri. – Bernama