Jelajah LPGA disambung semula bulan depan

LOS ANGELES, 17 JUN – Jelajah LPGA akan kembali setelah beberapa bulan ditangguhkan akibat koronavirus bulan depan dengan kejohanan back-to-back di Ohio, para pegawai mengesahkan kelmarin.

Satu kenyataan mengatakan musim 2020 akan disambung semula dengan kejohanan tiga hari, LPGA Drive On Championship, yang bermula pada 31 Julai di Inverness Club di Toledo.

Acara itu kemudian akan diikuti oleh kejohanan Marathon LPGA Classic yang dijadualkan semula di Highland Meadows Golf Club di Sylvania dari 6 hingga 9 Ogos. Marathon LPGA Classic akan membolehkan penonton berada di lokasi, berikutan kelulusan pihak berkuasa tempatan baru-baru ini.

Kejuaraan Drive On LPGA yang baharu akan berlangsung tanpa peminat.

“Terima kasih sebahagian dari kemurahan hati rakan kongsi kami yang tidak dapat menjadualkan semula acara mereka pada tahun 2020, kami menambah peluang bermain untuk anggota Jelajah LPGA kami,” kata Pesuruhjaya LPGA Mike Whan.

“Acara baharu ini akan membolehkan kami menguji protokol COVID-19 kami sebelum kami menyambut peminat kami pada perlawanan di Marathon LPGA Classic.” – AFP

Aksi pemain golf, Collin Morikawa dari Amerika Syarikat semasa pusingan latihan sebelum kejohanan RBC Heritage bermula kelmarin, di Harbour Town Golf Links, Hilton Head Island, South Carolina. – AFP