Friday, June 2, 2023
23.8 C
Brunei

  -

  Ji pertahan gelaran LPGA Match-Play

  LOS ANGELES, 25 MEI – Ji Eun-hee dari Korea Selatan mula mempertahankan kejuaraan LPGA Match-Play nya dengan kemenangan 3 dan 2 ke atas Matilda Castren kelmarin ketika pilihan utama Lilia Vu bangkit pada akhir pertandingan untuk meraih kemenangan.

  Ji, yang menewaskan Ayaka Furue dari Jepun pada perlawanan akhir tahun lalu di Shadow Creek, Las Vegas, Nevada, mendapat kelebihan ke atas Castren dari Finland dengan par untuk memenangi lubang kedua dan unggul 3-up selepas memenangi tempat lubang ke-12 dengan par.

  Castren mengurangkan defisit dengan par untuk memenangi par ke-14, tetapi par sudah cukup untuk Ji memenangi par ke-15 dan apabila mereka berpisah hasil par lima ke-16, perlawanan itu adalah miliknya.

  “Saya tidak mendapat pukulan terbaik hari ini, tetapi saya fikir nasib datang dengannya,” kata Ji. “Saya rasa lawan saya juga tidak mempunyai hari terbaik, jadi ia membantu meringankan sedikit proses.

  “Mendahului di awal perlawanan menjadi bantuan besar pada hari yang berangin dalam padang yang mencabar,” tambahnya.

  “Apabila saya mendahului awal, saya rasa saya pasti tidak akan kehilangan pendahuluan,” kata pemain berusia 37 tahun itu, yang meraih enam gelaran LPGAnya termasuk Terbuka Wanita Amerika Syarikat (AS) 2009. “Jadi walaupun saya tidak melakukan pukulan terbaik saya hari ini, saya melakukan yang terbaik untuk menyelamatkan situasi.

  “Shadow Creek pastinya bukan laluan yang mudah. Setiap lubang sangat rumit jadi awda perlu banyak memikirkannya,” tambahnya.

  Vu, yang memenangi kejuaraan utama pertamanya di Kejohanan Chevron pada April, merupakan pemain dengan kedudukan tertinggi dalam aksi 64 pemain, menduduki tempat keempat di dunia. – AP

  Aksi Ji Eun-Hee melakukan pukulan pada lubang ke-16 semasa pusingan pertama kejohanan golf Piala Pengasas Cognizant LPGA di Clifton, N.J., 11 Mei. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  AS, Jepun modenkan pakatan tentera

  TOKYO, 1 JUN – Amerika Syarikat (AS) dan Jepun sedang berusaha untuk memodenkan pakatan ketenteraan mereka dalam menghadapi ancaman dari China, Korea Utara dan...
  - Advertisment -