Jin BTS: Dilabel wajah lelaki paling sempurna, simetri

AHLI kumpulan Kpop popular BTS, Jin, mempunyai wajah lelaki paling sempurna di dunia menurut Analisis Saintifik Belanda.

Artis Visual Belanda dari Bengkel Seni Lukisan Sluis menggunakan beberapa kaedah untuk menentukan wajah paling sempurna di dunia termasuk kombinasi teknik pemetaan wajah dengan ukuran kesempurnaan fizikal yang membandingkan ciri wajah dengan Nisbah Emas (Golden Ratio).

Setelah mengukur beberapa wajah paling terkenal dari 43 negara, Jin mempunyai perincian wajah yang paling sempurna dalam kategori lelaki.

Wajah penyanyi itu bukan hanya simetri, malah mempunyai ukuran optimum di bahagian mulut, mata, dagu dan dahi.

Pengukuran wajah Jin menunjukkan bahawa wajahnya simetri dan bujur sempurna, telinga terletak pada pertiga pertengahan wajahnya dan ruang antara matanya sama dengan lebar sebelah matanya.

Selain itu, tepi hidungnya sejajar dengan sudut dalam mata serta bahagian hidung depan, kiri dan kanannya mengambil ruang yang sama.

Analisis tersebut menjadi topik hangat dengan tanda pagar #MostPerfectFaceJin yang menjadi trend nombor satu Twitter di beberapa negara termasuk Malaysia, Filipina, Vietnam dan Peru. – Agensi

Analisis Saintifik Belanda mengeluarkan kenyataan bahawa Jin mempunyai wajah lelaki paling sempurna di dunia. – Agensi