Saturday, October 1, 2022
33.3 C
Brunei

Juruterbang ugut hempaskan pesawat ditahan

-

WASHINGTON, 4 SEPT – Seorang juruterbang yang mengugut untuk menghempaskan pesawat kecilnya ke kedai Walmart di Mississippi, Amerika Syarikat (AS), sudah ditahan, menurut pihak berkuasa. Pesawat Beechcraft berenjin kembar yang dicuri itu terbang secara tidak menentu di ruang udara bandar Tupelo dan kawasan berdekatan selama beberapa jam.

Ia mendarat sekitar 11:25 pagi waktu tempatan, menurut seorang petugas di pejabat Sherif Benton County, Connie Strickland.

Ketua Polis Tupelo, John Quaka berkata juruterbang yang dikenal pasti sebagai Corey Wayne Patterson dari Shannon, akan didakwa atas kesalahan rompakan besar dan mengancam keganasan.

Quaka berkata, denda tambahan mungkin akan dikenakan namun motif di sebalik pencurian aneh itu masih tidak jelas.

Katanya, Patterson bekerja selama 10 tahun di Tupelo Aviation, di mana tugasnya termasuk mengisi bahan bakar pesawat dan mempunyai beberapa arahan penerbangan, namun tidak kelihatan sebagai juruterbang berlesen.

Polis dalam kenyataannya sebelum ini menjelaskan, individu itu menghubungi pengendali kecemasan 911 di Tupelo sekitar jam 5 pagi dan dengan sengaja mengancam mahu menghempaskan pesawat ke atas Walmart di West Main. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

19 terbunuh, 28 cedera dalam kejadian letupan bom

ISLAMABAD, 30 SEPT – Sekurang-kurangnya 19 orang terbunuh dan 28 lagi cedera dalam satu kejadian pengeboman nekad di sebuah pusat pendidikan di ibu negara Afghanistan,...
- Advertisment -