Thursday, December 7, 2023
27.5 C
Brunei

  -

  Juventus lanjutkan kontrak Fagioli walaupun digantung

  TURIN, 15 NOV – Juventus melanjutkan kontrak Nicolò Fagioli sehingga akhir Jun 2028 pada hari kelmarin, kurang daripada sebulan selepas pemain tengah muda itu digantung selama tujuh bulan oleh persekutuan bola sepak Itali kerana melanggar pertaruhan.

  Juventus telah menyatakan sokongannya kepada Fagioli, yang mengaku ketagihan berjudi, sejurus selepas larangannya dan meneruskan kepercayaannya dengan memperbaharui kontraknya, yang akan tamat pada 2026.

  Fagioli yang berusia 22 tahun dianggap sebagai salah seorang pemain tengah muda teratas Itali dan telah menghabiskan hampir keseluruhan kerjayanga di Juventus, selain daripada pinjaman sepanjang musim di Cremonese, selepas menyertai persediaan remaja Bianconeri itu pada 2015.

  Fagioli bersetuju dengan pengakuan rayuan dengan persekutuan bulan lalu yang juga menetapkan dia menjalani terapi untuk ketagihan perjudian.

  Fagioli, yang telah pun berjumpa ahli terapi untuk masalahnya, memaklumkan pendakwa raya persekutuan bola sepak Itali tentang kes itu dan bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk mengurangkan hukumannya.

  Itu membolehkan larangan minimum tiga tahun untuk pemain yang bertaruh pada perlawanan bola sepak dikurangkan dengan banyak.

  Pemain tengah Newcastle, Sandro Tonali, yang pernah bermain untuk AC Milan, digantung 10 bulan dalam kes yang sama, dengan pendakwa raya di Turin turut menjalankan siasatan jenayah. – AP

  Juventus telah melanjutkan kontrak Nicolò Fagioli sehingga akhir Jun 2028. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...