Sunday, June 4, 2023
24 C
Brunei

  -

  Kakak selamatkan adik daripada dilemaskan ibu

  COLUMBIA, 23 MEI – Seorang ibu melemaskan salah seorang anak perempuannya di rumah mereka di South Carolina dan cuba membunuh seorang lagi kanak-kanak apabila anak perempuan sulungnya dikejutkan oleh jeritan dan berjaya menyelamatkan adiknya, kata seorang syerif.

  Jamie Bradley Brun, 37, didakwa membunuh dan cubaan membunuh selepas serangan awal Jumaat di rumah mereka di Pulau St Helena, kata Syerif Daerah Beaufort, P.J Tanner pada sidang akhbar.

  Brun telah bercakap dengan penyiasat dan Tanner menyifatkannya sebagai jenayah yang mengerikan tetapi memberitahu wartawan dia tidak akan mengatakan mengapa Brun mahu membunuh anak-anaknya.

  “Saya bukan pakar kesihatan mental. Bukan tugas saya untuk menentukan sama ada seseorang mempunyai masalah kesihatan mental,” kata syerif itu.

  Anak perempuan Brun yang berusia 16 tahun sedang tidur sekitar jam 1:30 pagi Jumaat apabila jeritan adiknya yang berusia 8 tahun membangunkannya. Syerif enggan memperincikan bagaimana ibu itu cuba melemaskan anaknya, tetapi berkata tangisan gadis itu datang dari bilik mandi. – AP

  Gambar serahan Pusat Tahanan Beaufort County menunjukkan Jamie Bradley Brun. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Punca kemalangan kereta api India dikenal pasti

  NEW DELHI, 4 JUN - Menteri Kereta Api India berkata hari ini bahawa punca dan orang yang bertanggungjawab terhadap nahas kereta api yang paling...
  - Advertisment -