Kedutaan AS adakan sesi orientasi 4 Jun

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 25 MEI – Kedutaan Besar Amerika Syarikat di Negara Brunei Darussalam, melalui khidmat Nasihat EducationUSA akan mengadakan orientasi bagi para bakal pelajar Brunei yang akan melanjutkan pengajian mereka di Amerika Syarikat (AS) pada 4 Jun ini, pukul 2:30 petang di Dewan Mawar Satu, Hotel Mulia Brunei, Kampung Anggerek Desa.

Sehubungan itu, semua pelajar yang akan melanjutkan pengajian mereka di AS di bawah biasiswa atau tanggungan sendiri dan ibu bapa serta penjaga dijemput hadir.

Acara itu juga terbuka untuk para pelajar yang berhasrat untuk kembali ke AS untuk menyambung pembelajaran mereka tahun ini.

Sesi orientasi itu akan menerangkan mengenai persiapan yang harus dilakukan oleh pelajar sebelum meninggalkan Brunei, termasuk maklumat praktikal dan tip di AS.

Sesi orientasi itu juga akan diisikan dengan ceramah mengenai proses permohonan visa pelajar, sesi perkongsian mengenai keselamatan dan budaya kampus.

Mereka yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut boleh menghubungi Penasihat EducationUSA, Mayra Robles di talian 7218301 (WhatsApp) pada 1 Jun.