Kekurangan penyelenggaraan asrama pelajar

Saya ingin meluahkan kekecewaan saya kerana kurangnya kerja-kerja penyelenggaraan di asrama wanita di salah sebuah universiti tempatan walaupun terdapat banyak aduan yang dikemukakan kepada pihak berkuasa.

Saya telah tinggal di asrama selama dua tahun dan antara masalah yang dihadapi oleh penghuni termasuk tidak ada lampu siling dan tempat memasak di salah satu dapur, tidak ada lampu di beberapa bilik mandi, kunci di pintu bilik mandi pecah, kepala paip rosak dan kekurangan lampu luar.

Terdapat juga sebatang pohon yang bercabang ke jalan menuju ke asrama saya. Setakat ini, nampaknya tidak ada rancangan untuk memotong pokok itu.

Belum lagi mengenai pengadang untuk menghalang kereta memasuki premis. Akibatnya, kami mesti berjalan kaki agak jauh dari tempat letak kereta ke asrama kami. Ini sangat menyusahkan apabila kami mempunyai banyak beban.

Saya harap pihak berkuasa mempertimbangkan keadaan warga asrama universiti. Paling tidak, lakukan pemeriksaan penyelenggaraan berkala untuk memastikan semua kemudahan berfungsi dengan baik.

Uni Student