Kelebihan wanita bertubuh pendek

Memang tidak dinafikan terdapat kelemahan menjadi seorang gadis mahupun wanita yang bertubuh pendek. Kadang-kadang anda tidak boleh mencapai sesuatu di atas rak, seluar disarung pula sering kelihatan terlalu panjang dan lain-lain lagi ‘isu’.

Bagaimanapun, di sebalik kekurangan, ada kelebihan tersembunyi di sebalik itu. Berikut adalah 13 kelebihan wanita bertubuh pendek.

Ruang kaki yang mencukupi

Pada dasarnya anda boleh duduk di bahagian tempat duduk belakang sesiapa sahaja sama ada di dalam kereta atau bas. Kelebihannya adalah anda tidak akan rasa terhimpit ketika berada dalam jentera itu.

Anda kelihatan lebih muda

Mungkin sedikit menjengkelkan apabila anda boleh disalah anggap ‘belum cukup umur’ biarpun sudah berusia 20 tahun. Pun begitu anda akan menyukainya apabila telah mencecah umur 40 dan masih kelihatan seperti ‘budak sekolah’.

Lelaki akan sentiasa lebih tinggi

Sudah jadi kebiasaan setiap pasangan di mana lelaki lebih tinggi berbanding wanita. Jadi, jangan risau berkeadaan kononnya janggal jika sebaliknya.

Kadang-kadang anda tidak boleh mencapai sesuatu di atas rak, seluar disarung pula sering kelihatan terlalu panjang dan lain-lain lagi ‘isu’. – Agensi

Anda boleh memakai apa-apa tumit kasut yang anda mahu. Tidak perlu risau untuk membuat diri anda lebih tinggi daripada pasangan lelaki anda. Anda juga tidak akan kelihatan seperti zirafah. Walaupun anda memakai tumit empat inci, anda mungkin masih lebih pendek daripada orang biasa.

Anda menjadi ‘pakar’

Menjadi pendek telah membolehkan anda untuk menguasai seni mendapatkan sesuatu barang di bahagian atas kepala anda. Ia semacam adikuasa ada pada kamu.

Anda akan hidup lebih lama

Banyak kajian mencadangkan bahawa orang yang lebih pendek cenderung hidup lebih lama kerana banyak sebab. Wanita pendek kurang berkemungkinan menghidap penyakit berkaitan ovari, kolon dan jenis kanser lain.

Anda hebat dalam permainan limbo.

Ketinggian anda membolehkan anda mencapai kecemerlangan dalam banyak permainan dan aktiviti. Salah satunya permainan limbo yang perlu merendahkan diri di bawah penghadang.

Kurang panjang kaki

Ia matematik mudah. Sekiranya anda mempunyai kaki yang kurang panjang, maka kuranglah masa bercukur bulu kaki.

Tiada siapa yang dapat melihat hidung anda. Tiada siapa yang akan tahu jika anda mempunyai ‘kelawar di dalam gua’ atau mempunyai bulu hidung yang kasar. Hidung anda akan sentiasa kelihatan elok kerana tidak terlihat oleh orang yang tinggi.

Selimut dan katil tidak pernah terlalu pendek untuk anda

Anda boleh ‘membungkus’ diri dalam selimut dan masih ada yang tersisa baki kain yang menutupi.

Kaki anda tidak akan melekat pada selimut atau jatuh dari katil yang pendek. Anda juga boleh tidur dengan selesa di atas sofa.

Mudah berfesyen

Anda tidak perlu bimbang tentang skirt anda terlalu pendek. Tambahan pula, boleh memakai baju dan rok panjang sebagai pakaian.

Sesetengah gadis pendek juga boleh berbelanja di bahagian kanak-kanak, yang bukan sahaja memperluaskan pilihan mereka, tetapi juga menjimatkan wang kerana harganya lebih murah berbanding baju dewasa. – Agensi