Tuesday, October 4, 2022
24.3 C
Brunei

Kemenangan tipis letak pasukan AS di hadapan

-

CHARLOTTE, 23 SEPT – Amerika Syarikat (AS) memerlukan tiga kejayaan besar untuk mendahului 4-1 ke atas Pasukan Antarabangsa kelmarin di Piala Presiden, dengan AS gembira dengan keputusan itu.

Skuad AS, memenangi lapan edisi terakhir perlawanan golf berpasukan, bertahan tiga daripada empat kebangkitan lewat oleh pesaing global mereka dalam perlawanan berempat di Quail Hollow.

“Kami sangat gembira dengan permulaannya,” kata kapten AS, Davis Love. “Kami hanya perlu kekal pada rancangan kami dan terus mencuba untuk memenangi setiap perlawanan dan setiap sesi dan biarkan keputusan menentukan sendiri.”

Pemain baharu AS Cameron Young melakukan pukulan birdie 26 kaki di lubang ke-17 untuk memberikan dirinya dan Collin Morikawa kemenangan 2&1 ke atas pemain Korea Selatan Lee Kyoung-hoon dan Kim Joo-hyung.

“Saya sangat teruja ia masuk,” kata Young. “Ia bukan pukulan yang saya rasa awda benar-benar boleh buat. Apa-apa sahaja jarak di sini adalah sukar untuk mendekati.

Reaksi Tony Finau (kanan) dan Max Homa semasa perlawanan berempat di kejohanan golf Piala Presiden diQuail Hollow Club, di Charlotte, N.C, 22 September 2022. – AP

“Saya pastinya memukul terlalu keras. Ia sangat pantas dan cuba menjadikan tugas Collin mudah pada pukulan yang kedua. Dan sekali-sekala, pukulan berjaya masuk.”

Pada hari yang penuh dengan emosi, Young menamatkan saingan dengan cemerlang.

“Saat itu ada semua yang saya boleh minta,” kata Young. “Itu perasaan yang saya tunggu-tunggu sekian lama.”

Pukulan lain yang dilakukan oleh skuad AS adalah melalui Justin Thomas, yang menyelamatkan par dari 27 kaki untuk memenangi lubang ke-15 dalam kemenangan 2&1 untuknya dan Jordan Spieth ke atas Im Sung-jae dan Corey Conners.

Ia adalah satu-satunya lubang yang dimenangi oleh kedua-dua pasukan di bahagian sembilan belakang dan apa yang boleh menjadi perlawanan tahap sebaliknya adalah pendahuluan 2-up AS. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

PBB: 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan

ISLAMABAD, 3 OKT – Agensi kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran kira-kira 5.7 juta mangsa banjir Pakistan berdepan krisis makanan serius dalam masa...
- Advertisment -